Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kódování

Ahoj potřeboval bych poradit jak změnit kódování hosting mám na

www.endora.cz

Chyby se ukazují pouze v administraci jinde ne tak nevím jestli ta chyba je umě nebo tam.
Zde je ukázka kde je umě chyba :
1)

http://img.war3zone.eu/img/1301127655.jpeg

2)

http://img.war3zone.eu/img/1301127755.jpeg

Jelikož jsem začátečník tak nerozumím všemu... Proto prosím o stručný návod.

Díky za každou odpověď.

Předmět Autor Datum
Tak že nikdo neporadí ?
hys 26.03.2011 16:43
hys
A co z toho si uz urobil co ti bolo radene minule? Jak presne si to urobil? Zmenil si vsetky html na…
MM.. 26.03.2011 16:50
MM..
Ano změnil sem všechno co tam bylo a zpravilo se pouze stránka ale když se přihlásím jako admin a př…
hys 26.03.2011 16:59
hys
Aby si tomu aj trochu rozumel: v PC su len cisla. V RAm su len cisla, subory su len cisla, atd. Ked…
MM.. 26.03.2011 16:57
MM..
Zdá se mi to nějaký těžký :-(
hys 26.03.2011 17:40
hys
proste text ktory nesedi je nekde na serveri ulozeny blbo. Tak si zisti na serveri ze odkial sa tam… poslední
MM.. 26.03.2011 17:52
MM..
To je pořád "Náš cech?". Registruj se tady, nebo se aspoň pokaždé podepiš stejně. Máš ten web prázdn…
Zarniwúp 26.03.2011 16:56
Zarniwúp
Klidně dám udaje do FTP aby mi to někdo zpravil kdybych tomu nerozuměl :-)
hys 26.03.2011 17:22
hys
Na 1. obrázku sú všetky texty kódované v UTF-8, iba "Náš cech" v menu má nejaké divné kódovanie (zre…
los 26.03.2011 17:10
los

Aby si tomu aj trochu rozumel: v PC su len cisla. V RAm su len cisla, subory su len cisla, atd. Ked chce niekto subor zobrazit ako pismena tak potrebuje tabulku cisla -> pismena. Zakladna je ASCII. Ale ta neobsahovala narodne pismena tak si kazdy narod urobil svoju. Takze ked chce nejaky program zobrazit nejaky subor musi vediet jaku tabulku znakov ma pouzit. To potrebuje ako informaciu na zaciatku HTML. Ty tam mas UTF-8, tak potom vsetko co sa nejakym sposobom dostane do html musi byt zakodovany (prevod pismeno->cisla) touto tabulkou, aby prehliadac potom ked urobi prevod cisla->pismena podla tabulku UTF-8 zobrazil spravne pismena.
Takze a) musis mat vsetky staticke texty v HTML ulozene tabuklou UTF-8 (pouzit napr. pspad a ulozit v kodovani UTF-8 a nahrat nazad na server). vsetky texty ktore sa vyberaju z nejakej z databazy musia byt v UTF-8. Na to treba nastavit databazu.

proste text ktory nesedi je nekde na serveri ulozeny blbo. Tak si zisti na serveri ze odkial sa tam ten konkretny text (konkretne slovo) bere, a uloz ho v spravnom kodovani.

A vzdy si najprv na stranke over ze ma v hlavicke informaciu o kodovani, a to tak ze v prehliadaci (mozzila, apod) ked mas zobrazenu tu stranku si vojdes do menu Zobrazit-zdrojovy kod stranky a hladas slovo charset=

To je pořád "Náš cech?". Registruj se tady, nebo se aspoň pokaždé podepiš stejně.
Máš ten web prázdný, takže nejjednodušší na Endoře bude, když to celé smázněš, včetně databáze a nainstaluješ znovu. Předělané to bude za pět minut.
BTW: myslel jsem, že už ti to chodí, když se podívám sem, je vše ok: news.php (Nevím, co tam vidíš ty, na těch screenech máš na každém jiné chyby... :-/ )

Tohle je po čisté instalaci: news.php , změněn jen Domů na Náš cech, stejně to vidím i v administraci. S ničím jsem nikde nehýbal, vše jsem nechal na tom, jak je to nastavené od Endory.

Na 1. obrázku sú všetky texty kódované v UTF-8, iba "Náš cech" v menu má nejaké divné kódovanie (zrejme Windows-1250). Problémom je nesprávne kódovanie stránky (zrejme Windows-1250), takže iba "Náš cech" v menu sa zobrazuje správne. Stačí zmeniť kódovanie v meta tagu, resp. v HTTP hlavičke.

Na druhom obrázku je zobrazené len menu, pričom kódovanie stránky je tentokrát nastavené na UTF-8, ale keďže "Náš cech" v menu je v inom kódovaní, tak sa tam zobrazil divný znak.

Treba upraviť text "Náš cech" v menu tak, aby bol zapísaný v kódovaní UTF-8. Takže ak si to menil cez nejaké webové rozhranie, tak treba ten text zadať ešte raz a v správnom kódovaní. Prípadne ak je to uložené v databáze, tak môžeš ten text prepísať priamo tam. Alebo ak to máš v súbore, tak to prepíš v súbore.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru