Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký firewall?

No ja vlastne prakticky se vsim, cos tady ted napsal, souhlasim. Jenom nevim, jestli jsme se spravne pochopili s tim "Kdybys jenom nastavil WIPFW podle sluzeb, to by bylo k nicemu: vetsina programu by nefungovala" - to bylo mysleno tak, ze kdyby se ten tvuj autokonfigurator wipfw ridil jenom podle detekovanych sluzeb, tak by tezko zjistil, ktere prichozi porty ma jednotlivym programum povolit. Takze veskere programy jako VoIP, P2P a podobne by nefungovaly.

Jinak s rizikem spatneho (a dokonce nebezpecneho) nastaveni na radu Franty od vedle mas samozrejme pravdu - a urcite to tak i v praxi casto probiha.

To ale nic nemeni na tom, ze funkcionalita osobnich firewallu (vcetne konfigurovatelneho "vyskakovani") je presne to, co chci - a proto jsem rad, ze se tenhle typ programu dela. Netstat s upozornovanim vyskakovat neumi... a hledat kvuli tomu nejake interaktivni "programy typu netstat" by bylo hloupe, protoze i kdyby mi na lokale bezel oddelene paketovy filtr a takovyhle program, tak dohromady zdaleka nezvladnou to, co "osobni firewall", kde jsou obe funkce provazane (a jejich uzitecnost se nescita, ale nasobi - a to vlastne doslova).

Jeste abychom si rozumeli - ja tady nehlasam nejaky hesla jako "osobni firewall na kazdy pocitac".
Jenom rikam, ze je blbost odsuzovat osobni firewally logikou "osobni firewall je pro lamery, jedina spravna vec je jednoduchej stavovej firewall". Jednak - "jedna se o komplement, nikoliv substitut" (viz http://pc.poradna.net/question/view/34511-asus-wl50 0g-firewall-nastaveni#re-35334 ), za druhe - ja ten "osobni firewall" proste pouzivam, a myslim si, ze mi obcas fakt k necemu je. Nebo myslis, ze jsem trotl, kterej nevi, co je pro nej dobry? :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny