Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezdrátové periferie a baterie

Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti nebo doporučení s nejvhodnějšími bateriemi pro bezdrátové klávesnice a myši. Setkal jsem se teď s případem, že klientovi zlobí bezdrátová klávesnice a myš (zadrhává, celkově pomalá odezva). Klient používá dobíjecí baterie (Sony NiMh, prý čerstvě dobité). Já to u sebe zkouším s obyčejnými baterkami Wonder a vše je v pohodě. Jde o sadu Logitech Cordless Desktop. Předem díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslím si, že to nebude ani tak o typu baterek jako o jejich kapacitě. Do těchto periférií bych asi…
Zen 21.07.2006 17:58
Zen
Práve že jde především o velikost napájecího napětí a s tím právě souvisí typ článku. V optické myši…
kolega 21.07.2006 22:22
kolega
No no! Tato zarizeni pouzivaji /prekvapive :-)/ DC/DC menic (za meho mladi se to jmenovalo "prevodni…
mif 21.07.2006 22:38
mif
Jenomže nábojová pumpa zase způsobí větší odběr z článkú a tím kratší funkčnost, proto ji používají…
kolega 21.07.2006 22:43
kolega
No war, plz ;-)... Ten odber (navic, aka ucinnost menice) neni tristni - mam takovy nejasny pocit, z… poslední
mif 21.07.2006 23:03
mif

Práve že jde především o velikost napájecího napětí a s tím právě souvisí typ článku. V optické myši je optický snímač, který obsahuje svítivou diodu LED, která potřebuje alespoň 1,75V s tomu aby se otevřela a začala svítit. V praxi to je i 2V (je to pro kažbou vlnovou délku trochu jiné)při běžném svitu. Něčím se musí také spínat-řídit (spínací tranzistor), který má také úbytek napětí v sepnutém stavu (od 0,2 do 0,5V) no a jsme na onom kritickém napětí, při kterém optická myš ještě pracuje. Je sice hezké napájet optickou myš NiMh akumulátory, které mají kapacitu 2,5Ah, a které po vyndání z nabíječky mají třeba i 1,3-1,4V, ale toto napětí jim brzo spadne na provozních 1,2V a aniž by se využila jejich plná kapacita, tak myš přestane fungovat. No a použitím článků s napětím 1,5V přeci jenom poskytuje záruku, že napětí 2x1,5V spadne na onu kritickou hranici až po opravdovém vybití článku, tedy po jejich plném využití. A to ať už použiješ obyčejný zinkouhlíkový článek, který má ale malou kapacitu, nebo alkalický článek , nebo alkalický akumulátor.

To na vysvětlení mého poznatku z prvního mého přízpěvku.

No no! Tato zarizeni pouzivaji /prekvapive :-)/ DC/DC menic (za meho mladi se to jmenovalo "prevodnik s nabojovou pumpou"), ktery poskytuje provozni napajeci napeti i z baterky za zenitem (obvykle to klekne az pod 0.8V napajeni). "Voltaz" PN prechodu LEDky je tudiz tim poslednim, cim se zabyvat. Howgh...

Jenomže nábojová pumpa zase způsobí větší odběr z článkú a tím kratší funkčnost, proto ji používají jenom někteří výrobci. Logitech u této sady né, proto vynikala myš i 3 měsíční činností, to tehdy nedosahovala žádná optické myš! Překvapivě :-D

No war, plz ;-)... Ten odber (navic, aka ucinnost menice) neni tristni - mam takovy nejasny pocit, ze vyrobci, nepouzivajici tuto technologickou ficurku, trochu podcenili konkurenci (ve vydrzi, samozrejme). Dnes je to snad standard, ne? Nevim, kolik si "kostne" LASERova dioda (proud), ale asi to bude vic, nez u "vysocesvitive". Tady bych vetsi odber/mensi vydrz pochopil - nabijeci clanky. Kde je MM, aby nas uvedl do reality :-)?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru