Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaky format souboru zvolit pro zivotopis jako prilohu emailu?

http://www.gvcmarketing.cz/odpovedemail.htm

- používejte Word - je to dnes standard a rovněž docela dostačující jsou níže uvedené šablony přímo v programu Word

- nevkládejte žádné fotografie, naskenovaný podpis a grafiku, když přece jenom obrázek přikládáte, použijte formát JPEG (*.JPG nebo *.JPE)
vysvědčení, seznam publikací a reference nezasílejte naskenované a předkládejte je vždy až při rozhovoru

- velikost celého e-mailu včetně příloh by neměla přesahovat 50 - 60 kB (nám zaslaný rekord byl zatím 11 MB/1 stránka ve Wordu)

- dokument před odesláním srozumitelně a jednoduše pojmenujte - například: Jan Novák životopis nebo CV Novak - čím jednodušší označení tím lépe

- pokud chcete vždy zachovat své formátování dokumentu a chcete si být jisti, že bude otevřen bez problémů i v zahraničí, použijte při uložení formát RTF (*.RTF). Formát RTF totiž umožňuje otevřít dokument i na počítači uživatele, který nemá Microsoft Office a zároveň poskytuje i větší bezpečnost proti makrovirům

- v životopisu, který je psán (případně formátován) v cizím jazyce, nepoužívejte v žádném případě českou diakritiku, zejména když ho zasíláte elektronicky do zahraničí

- pokud chcete zajistit vyšší úroveň ochrany vašeho životopisu použijte heslo, které pak můžete poslat jiným komunikačním kanálem

http://www.dobraprace.cz/jak-napsat-zivotopis.php

Životopis vyhotovte jako samostatný dokument a přiložte jej jako přílohu. Název souboru by neměl obsahovat diakritická znaménka a mezery. Vhodný název je například "zivotopis-novakova.doc", "cv-novakova.txt".

Soubor vyrobte pouze v takových textových editorech nebo programech, které jsou rozšířené, případně uložte tak, aby byl spustitelný ve většině standardních programů. (např ve formátech .doc, .rtf, .txt může být i .pdf)

Při tvorbě dbejte i na velikost souboru. Ta by určitě neměla překročit 100 kB. Větší soubory by zbytečně zatěžovaly adresáta při stahování pošty. Pamatujte totiž, že pravděpodobně nebude jediní, koho na nabídka zaměstnání oslovila.

Co dodat...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny