Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Media konvertory optika - metalika a VLAN

No aj ten výrobca a konkrétny typ je dôležitý. Ale okrem toho aj rýchlosť na portoch a zariadenia, na ktoré sú prevodníky pripojené, kompatibilita nebýva 100-percentná. Ja osobne dosť dobre poznám zariadenia Alied Telesyn, 3Com, Cisco a trochu aj starsie typy BayNet. A v tom treťom prípade samozrejme nejde o prevodníky. Ak mám prispieť do diskusie, tak by som to v prvom rade rozdelil podľa rýchlosti:
10 Mbit/s - netreba sa nijako zvlášť zaoberať typmi zariadení, všetko funguje so všetkým, najstaršie zariadenia však používali rôzne protokoly na optickej časti, tie bolo treba zapájať po rovnakých pároch. Zariadenia fungujú, chybovosť veľmi nízka. Ako však spojiť pojem VLAN s touto rýchlosťou, to neviem, bola by to pekná blbosť.
100 Mbit/s - optiky rôznych typov sa navzájom dobre vidia, na strane metaliky občas hnevá autosensing, aspoň na jednej strane, ale najlepšie na oboch, to treba vypnúť. A striktne dodržať maximálny počet repeatrov v kolíznej doméne. Chybovosť - odhadujem, že po cca 4-ročnej prevádzke sa pokazilo cca 5 percent týchto zariadení, všetko v poslednom roku. Čo sa týka pripravenosti na VLAN - niektoré idú, iné nie.
1 Gbit/s - po dlhodobom testovaní a len chabých výsledkoch sme prešli na techniku s využitím modulov GBIC. Mediakonvertory (aspoň tie, čo sme skúšali) nie sú schopné spoľahlivo pracovať v rozľahlejšej sieti. Rôzne výrobné série toho istého typu buď vo VLAN fungovali všetky, alebo žiadny - a to pri identickej dokumentácii.
10 Gbit/s - tu sa už zrejme nepočíta s technikou prevodníkov. Všetky zariadenia majú špeciálne optické porty.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny