Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Alchýmia okolo domácich wifi routrov

V sucastnosti je lepsie pouzit N-ko na 20MHz a to z toho dovodu, ze ramec, ktory je kratsi cas "vo vzduchu" ma aj mensiu sancu byt poskodeny od inej stanice, ktora vysiela v tom istom case. B-eckove ramce su dlhsie ako N-kove.
Cim vyssia rychlost, tym je ten ramec kratsi cas vo vzduchu. Akurat je vyhodne dodrzat nastavenie na "b/g/n mixed", aby aj starsie stanice mohli byt informovane o vysielani v N-ku.
Potom zavisi este na tom, co si predstavujeme pod rusenim, pretoze vysielania, ktore wifi prijimac chyti (a vie ich spravne dekodovat) sa nepovazuju za rusiace ak maju uroven -76dBm a viac.
Vtedy stanica prechadza do kooperacneho modu a deli sa o prenosove pasmo.
Da sa to vysvetlit tak, ze prenosova rychlost klesne napolovicu ak dve stanice vysielaju na rovnakom kanali pricom nemusia byt z rovnakej siete. Kazda moze mat ine ESSID.
Ak chce stanica vysielat, tak vzdy najprv pocuva, ci nieje pasmo obsadene. Ak uz niekto iny vysiela caka urcitu nahodnu dobu a potom znova skusa pocuvat ci niekto iny nevysiela. Toto sa opakuje niekolkokrat az do vyprsania casu, kedy sa vyssim vrstvam oznami chyba v prenose. Vysie vrstvy potom skusaju o znovu dorucenie "paketu". Je to este o hodny kus komplikovanejsie, ale na priblizenie mozno staci.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články