Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ako môže niekto nakupovať v Alze?

Na začiatok článku spomeniem, že vďaka maržám a konkurencii je dnes problém zohnať dobrého dodávateľa a nikde to nie je ružové, ale to, čo som zažil v Alze ma usvedčuje v názore, že ide o jedného z najhorších dodávateľov na trhu.

Úvod

Možno si niekto spomenie, že celé moje pátranie sa začalo tu...https://pc.poradna.net/questions/2961428-nakupuje-niekto-v-alze-vacsie-objemy. Už prvá skúsenoť nedopadla dobre a celá sága mala pokračovanie. Ale začnime od začiatku.

Public rumors

Alza je asi najväčši eshop na CZ/SK trhu a svojou veľkosťou konkurujem mnohým veľkoskladom. Už v minulosti som zachytil napríklad prípad, keď notebook predavaný v Alze za XY peňazí mi akýkoľvek dodávateľ na SK nevedel dodať ani za cenu, čo i len trošku sa blížiacej predajnej cene Alzy. Problém bol aj v tom, že nešlo o radu, ktorú výrobca (v tomto prípade HP) určil pre náš trh, ale Alza proste kúpila kamión nb z Poľska a cenou všetkých dodávateľov prebila.
Alza je proste silný hráč.
Ďaľším žiarivým príkladom je predaj sw, kde ešte veľkosklady vedia konkurovať eshopom, pretože sa dajú väčšinou zohnať len z oficiálnych zdrojov, ale aj tam vie Alza zavariť, keď si dohodne napríklad s MS špeciálne podmienky. Ako to dosiahne netuším, ale napríklad ich predajná cena Office pre domácnosti je v súčasnosti nižšia o 20 percent oproti môjmu nákupu v akomkoľvek veľkosklade na SK.
Alza je proste silný hráč.
Alza ve obrovská firma a v takom kolose sa prote robia chyby, ale početnosť chýb je vyššia ako by bolo normálne, a preto si myslím, že Alza vyslovene zarába na podvodoch na zákazníkoch.
Internet znesie veľa a tak reči o zaslaní použitého tovaru označovaného za nový by mohli by rečami nebyť toho, že mám snáď desiatky svedectiev ľudí nakupujúcich na Alze o tom ako im bol takýto druhotriedny tovar zaslaný a Alza ho vydávala za nový.
Náhoda? Nemyslím. Akúrat 3 týždne dozadu sa mi zákazník "pochválil", že zo 6 objednaných vecí, ktoré neboli veľmi lacné mu prišlo 5 použitých. Náhoda? To ťažko. Alza to proste skúsila, určite počíta s tým, že zákazníkovi sa nebude chcieť tovat vracať späť a tak predá časť použitého tovaru s plným ziskom.

Osobná skúsenosť

Niet nad osobnú skúsenosť, takže poďme po poriadku.
Prvá negatívna skúsenosť je asi rok stará, Keď kamoš chcel niečo z Alzy a mal som mu to kúpiť ja. Pri nakúpe a vyplnení formulára som sa v závere dozvedel, že, keď chcem u nich nakupovať mám im poslať doklad o tom, že som platcom DPH. Wtf??? V roku 2018? Verejne dostupnú informáciu? Vtedy som to uzavrel tak, že som nákup neuskutočnil a viac som to neriešil.
Druhá negatívna skúsenosť je z roku 2019, keď som chcel uskutočniť nákup tovare, kde Alza mala predajnú cenu 27, ja som mal nákup 34 u môjho najlacnejšieho dodávateľa a bežná cena na eshopoch bola 36-40. Ako dosiahla Alza takú cenu netuším, pretože musela ísť pod nákup. Len tak mimochodom v súčasnosti ma Alza cenu na tom výrobku 44 eur a to určite preto, aby mohla dať na Black Friday "zľavu".
Tovar vyzeral byť nerozbalený, na druhej strane ak ho predtým niekto rozbalil šikovne nevšimol by som si to, pretože pečať na krabici nebola papierová. Tovar po rozbalení bol poškodený tak som sa rozhodol ho vrátiť. šiel som na stránku Alzy a vyplnil protokol o tom, že tovar mi prišiel poškodený a chcem peniaze späť. Priložil som fotografiu poškodenia, aby neboli pochybnosti.
Na druhý deň som sa však rozhodol zavolať a overiť si, či som postupoval správne, predsa len som nový na Alze. A to som nemal robiť. Pracovníčka na hotline sa najprv musela ísť niekam radiť, a potom mi povedala, že nech tovar ešte nevraciam a počkám na pokyny, ktoré mi prídu mailom. Navyše sa dožadovala fotografie poškodeného tovaru.
čakal som deň, dva, tri až mi narástla brada až po zem. Medzitým ma Alza mailom upozornila, že som jej ešte nedodal poškodený tovar. Po pár dňoch som volal znovu a popísal situáciu s tým, že neviem, či mím čakať na sľúbené pokyny alebo tovar zaslať späť. Dostal som zaujímavú informáciu, že tovar späť už zaslať nemôžem, pretože som to kupoval na firmu a mám spraviť reklamáciu.
Pri pokus spraviť RMA ma však systém Alzy upozornil, že toto nie je možné, pretože na tovar je spravená vratka.
Totálne zmätený zo situácie som vyslal manželku, keďže pracuje v meste, kde ma Alza obchod s tovarom a malou dušičkou, že natrafí v predajni Alzy na rozumného človeka, čo sa aj stalo a človek vratku prebral.
Bohužiaľ príbeh sa konči nešťastne, pretože vo finále nemám tovar ani peniaze, len dobropis...Alza mi totižto na účet zatiaľ nič neposlala. Je to už skoro týždeň a ja sa len utešujem, že hádam voľakedy dorazia.

Mám sa smiať, či plakať?

Aby toho nebolo málo podarilo sa mi uskutočniť medzitým ďaľší nákup. Opäť podozrivo nízka cena, všetci ostatní min 10% odstup, ale neriešim. Tovar som objednal, zaplatil a čakal na doručenie v utorok ako bolo písané. V utorok som bol pre istotu doma, pretože Alza píše, že kuriér príde medzi 8:00 až 20:00...fakt super rozpätie. Spravil som v ten deň home office a....a nikto neprišiel. Na druhý deň tiež nič, tak som sa nalogoval na Alzu, že si otrackujem, kde sa môj balík nachádza. Na moje počudovanie moja objednávka levitovala v akomsi procesnom stave. Opäť volám, pracovník na linke sa šiel poradiť a zrazu prišiel s tým, že tovar mi nemôže byť doručený, pretože som si ho nechal doručiť domov a to možné nie je. Mám im zaslať čestné prehlásanie, že moja firma sídli u mňa doma, alebo prepísať firmu na rodinný dom! WTF???!!! Alze už načisto je...? Prečo ma na takúto chujovinu neupozornil systém pri objednávke a prečo má vôbec Alza takéto pravidlo? Pripomína mi rovnako nezmyselné pravidlo o osobnom odbere, kde musím prísť len ja a nikto iný. Tell me why?
Asi nikoho neprekvapí, že keď som zmenil adresu na firemnú a prišla mi informácia, tovar mi bude dnes doručovaný, že v ten deň mi nič nedorazilo....ok je predvianočný čas, kuriéri su preťažení, ale ja by som sa ani nedivil, keby bol tovar ešte stále u Alzy.
Prečo si to myslím?
Pretože Alza perlí ďalej...tovar, ktorý mi nebol doručený totižto na Alze vidím ako už vybavený a neviem si ho otrackovať, naopak tovar, ktorý som im už dávno vrátil vidím ako "živý" a môžem sledovať balík. Budem určite so záujmom sledovať, či dnes niečo dorazí, pretože zatiaľ mám s Alzou skóre, že som 2x zaplatil a stálé nič nevlastním.

Všetko zlé je na ničo dobré

To, že sa mi z Alzy nikto neozval a neodpoveal na moje otázky ohľadom môjho plánovaného odberu v roku 2020 cez 1 mil CZK na utvrdzuje v tom, procesy nastavené v Alze sú naozaj zlé a bola by z mojej strany vyslovená chyba spraviť z tohoto eshopu môjho dodávateľa. Nemožnosť nechat si tovar vyzdvihnúť niekým iným, zaslať si ho na inú adresu, chaos pri vracaní tovaru, či doručovaní, meškajúce platby dobropisov, neosobný prístup a ďaľšie divné pravidlá...toto všetko diskvalifikuje Alzu na úroveň...vlastne ani neviem koho, pretože kombináciu takýchto chýb som za 18 rokov môjho podnikania ešte u nikoho nezažil.
ALZA no more!

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ako sorry ale to čo si tu popísal je skôr tvoja neznalosť ako problém alzy. To že tovar nemôžeš vrát…
poihu 19.12.2019 17:40
poihu
V cechach by sis jako FO spekulant nevydelal ani na slanou vodu, protoze firma/FO prihlaseny k DPH p… nový
gilhad 07.01.2020 20:53
gilhad
Teď jsem, nekecám strávil 2 hodiny procházením Výprodejů na Alze. Jsem absolutně konsternován cenovo…
Flash_Gordon 29.12.2019 00:29
Flash_Gordon
Ale lidi jsou hlupáci a stejně nakupují tam. nový
osobne 29.12.2019 07:45
osobne
Súhlasím, ja vždy nájdem to čo je na Alze inde lacnejšie. Občas nenájdem vôbec, ale to nevadí. nový
msx. 03.01.2020 21:44
msx.
Ja som s Alzou skončil definitívne už dávno. Mali router, ktorý stál 28 a že prídem si preň osobne a… nový
msx. 03.01.2020 21:41
msx.
Ale dobre, aby som bol presný, práve píšem z notebooku, ktorý som kedysi v Alze kúpil (2008) a bojím… nový
msx. 03.01.2020 21:50
msx.
Nebudu rozhodně rozporovat osobní dojmy s nákupy na Alze, jen se vyjádřím k Alza ve obrovská firma a… nový
Michal.Maniak 05.01.2020 14:37
Michal.Maniak
To co pises ma logiku, ale ja to by ma silne musel klamat pocit. Minuly rok s kym som sa bavil a tro… nový
fleg 07.01.2020 18:46
fleg
Předem říkám, že jsem nečetl celé, jen útržky. Já ti to říkal no, časy v Alze se změnily. Z důvěryh… nový
mlok8 10.01.2020 20:41
mlok8
Uz len pikoska...objednal som si v Alze receiver domov...mal prist v piatok. Neprisiel. Tak som sa p… nový
fleg 11.01.2020 15:41
fleg
No... ja zas na slovenskou alzu v BB nemuzu rict nic spatneho, uz jsem tam koupil leccos a zatim bez… nový
kubik 17.01.2020 12:58
kubik
konečne pravda o ALZA podniku. poslední
lino 22.10.2020 14:16
lino

Ako sorry ale to čo si tu popísal je skôr tvoja neznalosť ako problém alzy. To že tovar nemôžeš vrátiť do 14 dní tak ako FO, tak tak je to priamo podľa zákona. A možno si si všimol, aj čo sa týka dĺžky záruky, tá može mať inú dĺžku keď nakupuješ na firmu ako keď nakupuješ ako koncák FO. Čo sa týka tej dopravy, tak na to je tuším nejaká vyhláška alebo smernica EU, a je to kvôli zamedzeniu podvodov, preto ti tovar pošlú len na adresu sídla firmy alebo na adresu prevádzky ktorú máš zapísanú v obchodnom registri a nikam inam, domov jedine ak tam máš aj sídlo firmy. Predstav si situáciu že si FO špekulant, zaregistruješ sa trebars u tej alzy alebo kde a ako údaje tam zadáš adresu nejakej firmy ktorá ti ani nepatrí, telefón si zoženieš nejakú anonymnú SIMku, objednáš tovar a necháš si ho zaslať na nejakú adresu aká ti vyhovuje, inú ako sídlo tej firmy čo si tam zadal. Takto by ti alza poslala tovar bez DPH a ty by si ušetril 20%, vďaka anonymnej SIMke by ťa možno nevypátrali, samozrejme musel by si byť dostatočne dôsledný a aj registráciu a objednávku robiť cez anonymné pripojenie. Už chápeš prečo ti to alza, ale ani czc, tsbohemia, alfa, a ďalší ako firemnému zákazníkovi nepošlú na hocijakú adresu. A čo sa týka toho overenia IČ-DPH, tak samozrejme že si to vedia v dnešnej dobe overiť online, ale chcú to po tebe preto aby si im to zaslal mailom pretože takto majú zároveň akú takú istotu že si naozaj skutočný majiteľ firmy a nie niekto kto sa snaží za neho vydávať pretože ten sken kartičky o registráci platcu DPH nebude mať, pokiaľ si neurobí nejaký falošný. Totižto naťukať cudziu VAT vie do formulára kdejaký jouda.

V cechach by sis jako FO spekulant nevydelal ani na slanou vodu, protoze firma/FO prihlaseny k DPH pri nakupu plati celou castku (kupuju za 1.000+210DPH=platim 1.210) a to DPH si zauctuje proti DPH, ktere vybrala od zakazniku (odvedu praci za 10.000 = fakturuju 10.000+2.100DPH=12.100 celkem a to mi taky pristane na uctu ). Na konci ucetniho obdobi podavam hlaseni, kde uvedu DPH prijate (2.100) - DPH vydane (210)=DPH k odvedeni (1.890) a tolik poslu statu na prislusny ucet.

FO neprihlaseny k DPH (nechce a ma maly obrat) zaplati 1.210 celkem a tim to pro nej hasne. (cili si nemuze odecit nic a dani vsechno)

Cili v obou pripadech jde ode me k prodejci stejna castka (1.210) a pouze pokud jsem platcem DPH, tak muzu o to DPH ponizit odvod statu na konci roku (u vetsich firem to obdobi muze byt kratsi a/nebo posunute). Cili prodejci je uplne sumak, jestli jsem ci nejssem platce, v obou pripadech dostane stejnou castku a v obou pripadech z ni odvede statu stejnou cast(210), pripadne ponizenou o DPH z jeho vlastnich vydaju (to ponizeni stejne udela v kazdem pripade).

Takze jako FO spekulant zaplatis 1.210 i kdyz prodejci podstrcis nejake cizi udaje a sam neziskas nic. (maximalne by si "obet" tve kradeze udaju, kdyby se o tom dozvedela a nechala si od prodejce vystavit kopii dokladu, mohla ponizit svoje odvody o to, co jsi zaplatil ty = stat by na tom pouze netratil, zatimco kdyz tva "obet" nebude chytracit, nebo se to nedozvi, tak od prodejce dostane tech 210 z tvoji kapsy a nikomu je nevrati )

Divil bych se, kdyby to na slovensku bylo jinak.

Teď jsem, nekecám strávil 2 hodiny procházením Výprodejů na Alze.
Jsem absolutně konsternován cenovou politikou této firmy:

- Pochybné, rozbalené, použité zboží prodávají v "akci" s několikakorunovou "slevou", dražší než všude jinde nerozbalené zboží
- Běžné zboží prodávají o cca 15% dráž, než kdekoliv jinde
- Za dodání na prodejnu si (snad jako jediní) účtují poplatek

Ja som s Alzou skončil definitívne už dávno. Mali router, ktorý stál 28 a že prídem si preň osobne a ľaľaho, 1 euro. Koniec, Heuréka a nákup z Datartu za 25 s doručením na pumpu (to už v tichosti zrušili). Pred rokom som chcel z Alzy objednať varič, veď doprava zdarma a dobrá cena. Doprava zdarma mi nenaskakovala, nevadí, asi chyba, ale odradilo ma to. Nakoniec som zistil, že nadrozmerné. O týždeň dalo Planeo akciu, mali sme to na káre pár metrov. Na druhý deň v robote monitor, doprava zdarma opäť nič. Našiel som v Malle lacnejšie a doprava zdarma automaticky pri tej cene. Zavolal som do Alzy, operátorovi zázračne doprava zdarma naskočila. Povedal som, že môže stornovať, kúpil som inde. Hlavne, že to bola "super cena", tak sa nedali objednať dva, iba jeden. Skúsil som znova tú dopravu, nič opäť spoplatnená. Takže skončil som s nimi definitívne. Okrem toho, ten zelený ču.ák mi lezie na nervy, keď ohlasuje pol roka americký prvý piatok po Vďakyvzdaní, smrad zelený. No a po tvojom článku bodka. Alza je dobrý katalóg, vždy hľadám najprv tam a potom kúpim vždy inde.

Ale dobre, aby som bol presný, práve píšem z notebooku, ktorý som kedysi v Alze kúpil (2008) a bojím sa kúpiť nový, pretože tento šľape už cez 11 rokov a stále vládze. Áno, MS chcel, aby som si kúpil nový, lebo mi na ňom skončila Vista. Teraz tam musím mať 7, lebo 8 a viac už na ňom žiaľ nejde, ale na 7 je stále v plnej sile. Nebol s ním jediný problém.

Nebudu rozhodně rozporovat osobní dojmy s nákupy na Alze, jen se vyjádřím k
Alza ve obrovská firma a v takom kolose sa prote robia chyby, ale početnosť chýb je vyššia ako by bolo normálne, a preto si myslím, že Alza vyslovene zarába na podvodoch na zákazníkoch.
Co by z toho eshop měl? Záměrně si kazit pověst a řešit následné komplikace (ne, opravdu většina lidí se nesmíří s tím, že je výrobek působí použitě a jde ho vrátit = další náklady)...berte že procesy nejsou zkrátka nastaveny dokonale a počet objednávek - a tudíž i z toho bude část následných vratek - se počítá do desetitisíců denně. Samozřejmě, pokud člověka takto opakovaně naštvou, je zcela v pořádku na ně zanevřít.

Za mě proč Alza ano (jakožto pražský a v blízkosti Holešovické centrály bydlící):
- hromada zboží skladem, skutečně skladem
- opravdu široké možnosti platby a dopravy
- ceny srovnatelné s jinými eshopy (občas porovnávám, většinou je alza stejně levná/drahá jako ostatní, občas něco levnější či dražší ale nic mimořádného)
- bezproblémové vratky a reklamace
- perfektní možnost filtrování na eshopu, mobilní aplikace umožňující vyzvednutí předem ( = sednete do tramvaje, dáte "Vyzvednout" u již zaplacené objednávky a jdete rovnou na výdej kde už objednávka čeká)
- byť je to hrozný moloch, vždy se dá dobrat k nějakému konkrétnímu člověku, co je schopen nestandardní situaci většinou uspokojivě vyřešit
- nechal jsem si u nich z lenosti smontovat dražší herní PC a takhle bych si s tím vyvázáním kabelů opravdu neměl nervy hrát :-D
- Holešovické specifikum, Nonstop výdej. Sice za příplatek, ale je možné objednávku vyzvednout kdykoliv mimo standardní otevírací dobu, případně i objednat a následně rovnou vyzvednout zboží, co je v Holešovicích skladem)

Jen dodám pro úplnost:
V Alze jsem před pár lety delší dobu pracoval na reklamačním oddělení (různé pozice) a jakkoliv se (ať už kvůli procesům či ne zcela ideálně nastaveným servisním/dodavatelským smlouvám) tam stávaly komplikace a "průsery", nikdy (!) se při jasném pochybení nešlo proti zákazníkovi. A samozřejmě, pokud bylo možné cokoliv podchytit, než se dostalo do rukou zákazníka, dělo se tak. Zaslouží se dodat, že jak mohu Alzu s klidným srdcem doporučit jako zákazník, silně nedoporučuji jakožto zaměstnavatele - pokud odmyslíme čistě "kancelářské" pozice, je to psycho s nepříliš dobrým finančním ohodnocením - na každý pád jako "škola" do života pro čerstvého "mlaďocha" k nezplacení :-D
Bohužel, vzhledem k tomu, jak zelený mimozemšťan jede na množství a masovost (čemuž samozřejmě odpovídá i marketingová komunikace), se samozřejmě musí počítat s tím že se zcela chladně kalkuluje finanční náročnost procesů versus chybovost - takže pokud někdo očekává pečlivý individuální přistup, Alza opravdu není pro něj.

To co pises ma logiku, ale ja to by ma silne musel klamat pocit. Minuly rok s kym som sa bavil a trosku viac nakupoval na Alze ten dostal minimalne 1x prebaleny tovar oznacovany za novy.
Co by z toho Alza mala?
Vela, pretoze drviva vacsina ludi si ani nevsimne, ze tovar bol prebaleny a predava sa ako novy.
Myslis, ze tie moje sluchatka boli rozbite od vyroby? Neverim tomu a kedze obal viditelne poskodeny nebol ma to jedine logicke vysvetlenie...tovar uz bol pouzity, ale bol zabaleny tak sikovne, ze ani ja som si to nevsimol pri prvom rozbaleni.
Takisto verim mojmu zakaznikovi, ze tych 5 veci zo 6 bolo naozaj rozbalenych...nakupuje na Alze roky a nema jeden jediny dovod si vymyslat a klamat predomnou takto.
Podla mna je to ako s poistovnami...poistovne castokrat odmietaju plnit jasne poistne plnenia, pretoze zistili, ze 90% ludi to necha tak a nebude sa s nimi sudit. Naopak tych 10% ak ide na sud tak na 99% vyhra (moja advokatka ma 100% uspesnost voci poistovniam), ale napriek tomu to tie poistovne proste robia. Preco? Lebo sa im to ekonomicky oplati.
Rovanko postupuje aj Alze, tych pripadov zase nie je tolko a medzi milionmi predajov sa proste stratia.

Předem říkám, že jsem nečetl celé, jen útržky.

Já ti to říkal no, časy v Alze se změnily. Z důvěryhodného zdroje vím, že interní předpisy teď jedou na nějaké nové podmínky, nakoupil se nějaký nový systém, který jim v prosinci při zátěži začal padat (což není omluva Alzy). K mému údivu jsem předevčírem zjistil, že jsem si v prosinci něco objednával a až teď mi napsali, že mi objednávku stornovali a bla bla bla :-D

Co se týče nízkých cen... CZC a každý větší e-shop má produkty od dodavatele, Alza bohužel funguje jako překupník. Myslíš si, že šli pod nákup? Možné to je ale na Alzu mi to nesedí. Pamatuji za mých dob, kdy jsem seděl v kanclu a neměl do čeho píchnout, tak jsem si projížděl reklamace zákazníků a ceny produktů, které reklamují. K mému údivu měli na některých věcech marži i více než 100% kupní ceny a to se nebavím jen o té malé elektronice. Navzdory svým kontaktům a tomu, že jsem tam pracoval, jsem se nikdy nedozvěděl, odkud zboží doopravdy pochází. K části skladu měla přístup většina personálu. Ovšem byly tu i dodávky zboží, ke kterým mohli jen výš postavení manažeři a ředitelé poboček. Vím jen, že většinou to byly dodávky s iPhony a MacBooky a pak to, co zrovna letělo - nové Xiaomi telefony, herní notebooky apod. Moje podezření je na šedý trh, protože jak říkám, ty marže byly na produktech fakt velké a na některých telefonech vydělávali třeba i trojnásobky kupní ceny (bavíme se o cenovce nad 10 000 Kč, ne méně :-) ).

Mám im zaslať čestné prehlásanie, že moja firma sídli u mňa doma, alebo prepísať firmu na rodinný dom!

To je úplná kravina a někdo asi neuměl správně svoje noty.

Každopádně to jen potvrzuje tom, co jsem už řekl. Hlavní finanční ředitel to nedávno zabalil a s ním i dobré mravy a dobrá společnost. Takhle to tam dříve nebylo a neměli jsme jediný případ, který by byl na hony vzdálený tomu, co tu popisuješ. Žel bohu tomu teď i věřím, protože uvnitř firmy je momentálně neskutečný chaos a bordel a všichni jen ukazují na sebe ale nikdo to nechce uklidit. Prdel je v tom, že to nekončí a pojede to dál. Na koncové pracovníky (call centra) se vynakládá stále méně peněz a pak se diví, že nikoho nemají. V urgenci tam mají teď tolik reklamací, že mají co dělat do léta. Přijde mi to, že si někdo rychle potřebuje namastit kapsy a vypadnout a vzhledem k tomu, že veškerý tok peněz jde přes nového finančního ředitele, tak odhaduji jeho. Hlavně prosím nenadávej na lidi na pobočkách, často vůbec o chodu té firmy nic nevědí a jsou to jen užitečné podržtašky. Výplata se jim dává taková, aby Alza ušetřila ale zároveň, aby neměli důvod jít ke konkurenci. Najmutí jsou většinou vedoucím pobočky a někteří z nich ví o elektronice tolik, jako já o sportu.

Uz len pikoska...objednal som si v Alze receiver domov...mal prist v piatok.
Neprisiel.
Tak som sa prihlasil a videl som, ze tovar caka na odoslanie. Wtf?
Volam, pracovnicka call centra cumi, ze preco to neodislo. Aha vraj system neozbral nazov mesta bez dlzna a makcena. Preco ho zobral predtym? A ono to pokracovalo. Spravil som dalsiu objednavku a zase problem...pretoze v dodacej adrese mam len meno a v nazve firmy aj titul...sakra a preco to predtym nevadilo? Nastastie si to vsimla este pocas toho ako sme volali a upozornila ma na to, ze objednavka nebude spracovana.
A nieco usmevne na zaver..Alza mala akciu, ze vymena nevhodneho darceku do 13.1...tak som ju vyuzil a predtym si overil, ze vymena bude spocivat v tom, ze vratim tovar a pri objednani ineho pouzije tento kredit co mam na kupu.
Na moje prekvapenie mi prisiel dobropis a kedze s poslednym dobropisom mala Alza mesiac problem (poslali mi prachy az po tel urgencii) rozhodol som vyuzit dobropis pri kupe dalsieho tovaru zapoctom. Musel som doplacat a na moje prekvapenie musim doplacat dobierkou a nemozem zaplatit kartou ani prevodom z uctu...jak u blbych na dvorku a zbytocne strasne komplikovane.
Alza je proste nieco, kde nic poriadne nefunguje.

No... ja zas na slovenskou alzu v BB nemuzu rict nic spatneho, uz jsem tam koupil leccos a zatim bez problemu. V nasi dedince se jinak elektronika kupuje dost tezko :) Sere me platba za vyzvednuti na pobocce, ale zas si tam dam zadarmo kafe, maji vlastni parkoviste a jsou hned vedle nakupniho centra, kam tak jako tak obcas zajdu. Navic mi zachranila vanoce, protoze fotak pro manzelku, ktery jsem objednal v Datartu zacatkem prosince (s dodanim do dvou dnu) jeste sedmnacteho neprisel. Ze prej v lednu. Tak jsem nakup zrusil a z Alzy jsem mel podobnej hned druhej den. To same treba SSD, kdyz mi odesel disk v notebooku...

Jako koncovej zakaznik jsem celkem spokojenej. Ceny nejsou nejnizsi, ale maji natolik velkej vyber, ze pokud neco potrebuju urgentne, tak druhej den rano to mam.

Akorat teda uz jsem trosku zblbnutej - automaticky jsem na Alze objednal autozarovky, kdyz mi jedna shorela. Pak jsem to vypravel svagrovi, on se na me podival jako na blba a zeptal se "U pumpy zarovky nemeli?" :)

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru