Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem O (ne)škodlivosti 5G sietí

Ano ten graf je len ilustracny, vzorce som tam nedaval narocky, ale slo mi o to, aby ludia vedeli, ze uz len vzdialenim od vysielaca o dvojnasobk ich sucasnej vzdialenosti poklesne vyrazne vyziareny (a tym padom aj pripadne absorbovany) vykon vysielaca a ze defacto su vysielace nebezpecne len vo velmi blizkej vzdialenosti.
Jednym z argumentov lovcov carodejnic byva, ze napriklad technici opravujuci mobilne stoziare maju v pracovnych postupoch, ze pri oprave stoziare sa mozu zdrzovat XY minut pri vysielaci.
Je to logicke, boli stanovene nejake hygienicke normy, ktore su navyse vysoko nadsadene, aby sa zbytocne neriskovalo a ked je technik par cm od 60W vysielaca napriklad 1h schyta mozno tolko energie ako bezny clovek za cely zivot.
Alebo inak...na nas tu pred par rokmi padal radioaktivny spad z Cernobylu niekolko tyzdnov a zijeme doteraz, zopar hasicov bolo oziarenych par minut pri haseni rekatora a zomreli...je to proste o intenzite, ktoru urcuje prave vzdialenost.
Vsetky argumenty v boji proti 5G mi priipadaju trosku vytiahnute z kontextu ako pri modrom svetle.
Vedci zistili, ze ked sa vecer oziarujeme hocijakym svetlom tak sa nam tvorba melatoninu znizi. Potom robili pokusy na zvieratach a zistili, ze prave modre svetlo znizili tvorbu melatoninu najviac zo vsetkych zloziek. Takze ano ak sa ozarujeme pred spanim vylucne modrym svetlom znizime si tvorbu tohoto hormonu. Ale to iste plati len v mensej miere aj pre cervene, ci zelene svetlo, dokonca aj pre obycajne biele.
Vedzi uz nezistovali v tychto pokusoch, ci potlacenim modreho svetla v bielom svetle dojde k narastu tvorby hormonu, respektive aky je rozdiel medzi posobenim bieleho svetla a bielym svetlom bez modrej zlozky.
Ale zopar jedincov sa toho chytilo a odvtedy tu mame boj proti zlemu modremu svetlu.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články