Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Teda nevím to jejich měření novej chladič a pokaždý trhá rekordy v chlazení a že je lepší než Noctua…
sambilionk 14.09.2015 12:16
sambilionk
Ono je to stejne jedno, teplotni rozdily minimalni, pobavilo me, ze to ma byt chladic stredni tridy,…
Redmarx N 14.09.2015 13:13
Redmarx N
Mně stačí taky, nicméně Fera2 je cenou spíše lowend.. střední třída je okolo tisícovky, hiend pak 1…
touchwood 14.09.2015 13:39
touchwood
No když vemeš chladiče ca od 1200 vejš základny a konstrukci + - zpracování stejný komplet niklovaný…
sambilionk 14.09.2015 14:14
sambilionk
to se obávám, že si myslíš špatně. U chladičů je totiž největší problém přestup tepla na rozhraní ko…
touchwood 14.09.2015 18:55
touchwood
Jenže vzdálenost, tloušťka, plocha, jsou + - stejný u všech ani se tam nedá co extra měnit a zrovna…
sambilionk 14.09.2015 19:28
sambilionk
to +/- právě ale hraje zásadní roli. Není ani pravda, že masivní lamely budou účinnější, protože při…
touchwood 14.09.2015 21:55
touchwood
No dobře DH15 má teda lepší parametry tak je na tom líp jenže pak nechápu že Thermalright True Spiri…
sambilionk 14.09.2015 22:09
sambilionk
Noctua NH-D15 chladenie s jednym ventilatorom velmi efektivne nedava. Podpisuje sa na tom i mimo ine…
Lubo_ 15.09.2015 00:03
Lubo_
Á, sám autor, je nám ctí! :-) Jinak naprostý souhlas, dnes hraje roli každá blbost, protože vžové ch…
touchwood 16.09.2015 10:12
touchwood
Viděl jsem někde na YT výrobu nějakýho chladiče, heatpipe měděný trubičky zasazený do měděný základn…
sambilionk 16.09.2015 10:40
sambilionk
V dohladnej dobe vam to vysvetlim znovu a lepsie v nejakom z mojich clankov, ked sa to bude zrovna h…
Lubo_ 16.09.2015 14:57
Lubo_
Viděl jsem někde na YT výrobu nějakýho chladiče, heatpipe měděný trubičky zasazený do měděný základn…
Lubo_ 16.09.2015 18:56
Lubo_
http://www.cnews.cz/recenze/thermalright-true-spir it-140-power-toto-fakt-nevyslo-ked-je-menej-viac-… poslední
Lubo_ 15.10.2015 16:34
Lubo_

Teda nevím to jejich měření novej chladič a pokaždý trhá rekordy v chlazení a že je lepší než Noctua NH-D15 o tom pochybuju podle těch jejich tabulek leda že by vymysleli nějakou spec náplň do těch trubiček,jinak ventilátory týhle firmy jsou klumpy co se sotva dožijou konce záruky.

No když vemeš chladiče ca od 1200 vejš základny a konstrukci + - zpracování stejný komplet niklovaný, počet heatpipe stejnej ty tvary + - taky a vždycky se vyleze s nějakou super peckou co chladí nejlíp tak po lopatě nechápu proč tomu tak je a kdybych to bral podle tohodle tak to masivní hliníkový žebrování je k ničemu když tenhle ho má jednoduchý a vyrovná se třeba masívnímu Noctuu.Podle měho co ovlivní chlazení je pak jenom náplň heatpipe a ventilátor jestli je měření objektivní.(to s RAM to je jasný to beru jako výhodu pro toho kdo kupuje vysoký)

to se obávám, že si myslíš špatně. U chladičů je totiž největší problém přestup tepla na rozhraní kov-vzduch, tam je největší teplotní odpor. A tedy logicky největší kouzlení probíhá s umístěním HP do plochy lamel chladiče a samozřejmě se samotnými lamelami (vzdálenost, tloušťka, plocha, atd.)

Jenže vzdálenost, tloušťka, plocha, jsou + - stejný u všech ani se tam nedá co extra měnit a zrovna Thermalright True Spirit má lamely ne moc velký (takže logicky horší odvod tepla než tam kde jsou masívní)jak levnější chladiče akorát má víc heatpipe na odvod tepla a je na tom líp než zmíněný Noctua a spol.(v tom případě proč se dělaj chladiče s robustními lamelamy když ve výsledku jsou k ničemu podle toho testu...)

porovnej třeba tyhle Noctua jenom pro příklad DH14 a 15 jsou stejný ca jenom krapek změněnej tvar lamel což asi těžko ovlivní výsledek jestli jsou lamely hranatý nebo zaoblený a novější maj hned lepší výsledek v testech, jako co to může ovlivnít tak max ventilátor,náplň heatpipe.www.czc.cz

to +/- právě ale hraje zásadní roli. Není ani pravda, že masivní lamely budou účinnější, protože při odvodu tepla konvekcí se počítá plocha, ne objem.

Rozměry (jiné jsou i HP, btw):
DH14: 160 x 140 x 130
DH15S: 150 x 160 x 135 (tedy je o dost větší, zejména plochou.)

edit: opravena "konvexe" (fuj, fuj) :-)

No dobře DH15 má teda lepší parametry tak je na tom líp jenže pak nechápu že Thermalright True Spirit s jedním točákem a horšíma parametrama je na tom jenom o nějakejch 1,5C hůř oproti zmíněným se dvouma točákama a s jedním ventilátorem jdou pak DH14 i DH15 do háje a Thermalright True Spirit je trhne tohle mě prostě nesedí v tý tabulce vs parametry chladičů.

ohledně těch lamel jsem to napsal blbě ,samozřejmě ta plocha tak si porovnej plochu Thermalright a Scythe Mugen Max,Ninja 4,takže podle parametrů to nemůže bejt lepší chladič pokavaď do těch trubiček nenatankovali buhví co.:-)

Noctua NH-D15 chladenie s jednym ventilatorom velmi efektivne nedava. Podpisuje sa na tom i mimo ine fakt, ze druha veza, ktora je odsavana, je od rotora vzdialena az 1 cm (vacsinou tam ta medzera u dvojvezi nebyva ziadna). Vsimnite si Silver Arrow SB-E, to je zase najefektivnejsi chladic z high-endu, a cuduj sa svete, je zase od Thermalrightu.

Thermalright to skratka vie a rozhodne neplati, ze lepsie parametre (vyssia hmotnost, viac heatpipe, viac ventilatorov, ...) automaticky podmienuju vyssiu chladiacu ucinnost, vobec nie. Okrem chladiaceho media v heatpipe je mimoriadne dolezite to, ako su trubicky situovane (a ukotvene) v zakladni a rovnako tak v tele radiatora, ako efektivne dokazu vyuzivat vyzarovaciu plochu radiatora a rozvadzat teplo do nej teplo a nasledne ho dostat v co najkratsom case von. Je to kombincia xy faktorov, od konstrukcie stycnej plochy cez hrubku jednotlivych rebier a ich vzdialenosti, po pokial mozno co navhodnejsiu optimalizaciu tvaru rotora ku konkretnemu pasivu. recenzie na EHW su casovo neskutocne narocne a robene naozaj poctivo. Autor

V pripade akychkolvek otazok a nezrovnalosti mi nevahajte napisat na samak@epublishing.cz

Viděl jsem někde na YT výrobu nějakýho chladiče, heatpipe měděný trubičky zasazený do měděný základny stejných parametrů vesměs s ohledem na základnu a počet(tam nikdo rozdíl neudělá jako že by to jeden odfláknul druhej udělal líp a hned lepší chlazení)Nasazení lamel na trubičky stejný tam taky nikdo nic nevymyslí + i to niklování,počet lamel a velikost jejich plochy taky na stejno když vemu chladiče za 10 let takže nějaký lepší teploty můžou tak max bejt lepší náplní trubiček a Fanem.(takže když to shrnu Thermalright True Spirit menší plocha lamel počet stejnej jako ostatní i heatpipe na stejno a vyniká takže buďto ostatní ty chladiče flákaj což asi ne,nebo pak nefunguje fyzika a menší plocha odvádí to teplo líp a 10 let na to nikdo nepřišel,nebo to je prostě tím že to každej plní jinou náplní + záleží na Fan)

Autor to napsal sice pěkně, jenže když to shrnu podle toho tak záleží jenom na tom jestli tu výrobu někdo odfláknul nebo ne protože technologie je u všech stejná ohledně výroby a tvary taky.

V dohladnej dobe vam to vysvetlim znovu a lepsie v nejakom z mojich clankov, ked sa to bude zrovna hodit...

Mate velku pravdu, ze kvalita media v heatpipe ma najzasadnejsi vplyv na celkovu ucinnost chladica. Mal som dva rovnake chladice (Raijintek Themis) s diametralne odlisnymi vysledkami. Ale rozdiel 1-3 stupne spravi hociaka kravina :) A preco nemusi byt chladic s az na vacsiu vyrazovaciu plochu rovnakymi parametrami lepsi? Skratka preto, ze heatpipe su v radiatore naukladane tak, ze menej efektivne vyuzivaju plochu, ktoru maju k dispozicii. Ziadna alchymia. Vsimnite si, ako zacinala seria Mugen/Ninja a ako vyzera dnes. Zrovna u Ninjy je pekne vidiet, ako bola s kazdym dalsim modelom snaha vyuzivat plochu rebrovania efekticnejsie a efektivnejsie. + je zaujimave sledovat tiez to, ako sa trojka od stvorky odlisuje segmentaciou blokov za ucelom, aby pridil vzduch telom kocky efektivnejsie i v jej prostriedu.

Tu mate peknu ukazku prveho a posledneho Mugenu, pricom prvy ma dokonca vyssiu hmotnost. Vykonnostne je pochopitelne ale daleko slabsi :)
http://www.cnews.cz/recenze/scythe-mugen-max-rozse ka-nielen-prvorodeneho-menovca-na-cimpr-campr

Viděl jsem někde na YT výrobu nějakýho chladiče, heatpipe měděný trubičky zasazený do měděný základny stejných parametrů vesměs s ohledem na základnu a počet(tam nikdo rozdíl neudělá jako že by to jeden odfláknul druhej udělal líp a hned lepší chlazení)Nasazení lamel na trubičky stejný tam taky nikdo nic nevymyslí

To by ste sa teda divili. Hlavne, ked sa bavime o malych rozdieloch... kazdy setri, kde sa da. Vela ludi testy obchadza a vybera podla vzhladu ci inych, nevykonovych stranok.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru