Předmět Autor Datum
a pro linux porad nic :-( tam si to clovek musi hezky bouchat do prikazove radky ( ne ze by nebylo m…
JR_Ewing 24.05.2007 08:15
JR_Ewing
A co potrebujes take co je v cainovy a v linuxe nemas? Je pravda, ze all-in-one riesenia nepoznam si…
fleg 24.05.2007 14:11
fleg
vsak jsem rikal, ze ty nastroje mam, ale my ( ty a ja ) lini bychom all in one reseni uvitali :-) u…
JR_Ewing 24.05.2007 20:17
JR_Ewing
buchat do prikazoveho riadku a mat rovnaku funkcnost? to snad nemyslis vazne?! to potom nepoznas moz…
IgorK 24.05.2007 23:39
IgorK
netreba zabudat na to, ze Cain zdaleka nie je len o wifi(vznikal v dobach ked o wifi este nikto ani…
mkmt 25.05.2007 07:31
mkmt
Samozrejme, ze nie je. Ale stale sa neviem zbavit pocitu, ze ako komplexny nastroj cain zaspal vyvoj…
fleg 25.05.2007 09:19
fleg
suhlasim, ze v oblasi wifi ma este nejake rezervy ale ako riesenie "all in one" asi nema konkureciu… poslední
mkmt 25.05.2007 19:36
mkmt

A co potrebujes take co je v cainovy a v linuxe nemas? Je pravda, ze all-in-one riesenia nepoznam sice, ale zase kazde osobitne je lepsie ako to v implementovane cainovy. Caina pouzivaju len ludia, co su lenivi. Ako napr ja;o).
Inak najvacsou slabinou caina je podla mna zatial podpora wifi, ktora tam sice papierovo uz nejaky ten mesiac je ale inak v praxi nie je velmi vyuzitelna (aj ked je pravda, ze cca pred 2-3 rokmi som cez caina promiskuitoval vo vzduchu a odchytaval par dni celkom zaujimave informacie;o)).
Pokial tam nebude injector pre wep a wpa tak bude cain zaostavat za linuxovym nastrojmi.

buchat do prikazoveho riadku a mat rovnaku funkcnost? to snad nemyslis vazne?! to potom nepoznas moznosti Cain & Abel. napisat si v shelly script ktory vypocita MD5 hash, popripade nejaky slovnikovy utok este neznamena rovnaka funkcnost. ak ti krivdim, rad si tie tvoje scripty pozriem.

Samozrejme, ze nie je. Ale stale sa neviem zbavit pocitu, ze ako komplexny nastroj cain zaspal vyvoj v oblasti wifi. Bez arp poisoningu je na wifi prakticky nepouzitelny. Hned prve mesiace po vydani mal problemy podporovat narozsirenejsie karty (orinoca a prism2 chipsety) a bol som z toho dost znechuteny (co mi zostalo dodnes).
A to o to viac, ze uz od rannych verzii som bol tymto programom zo zaciatku nadseny a aktivne testoval jeho betaverzie (s maom sme si vymienali maily ohladom bugov a dokonca aj pisali cez icq ked sme si nieco vysvetloval). Takze mam celkom hrejivy pocit, ze som svojou trosku prispel kedysik k vyvoju caina;o).
Dnes uz cain nepouzivam lebo mi takmer nema co ponuknut.

suhlasim, ze v oblasi wifi ma este nejake rezervy ale ako riesenie "all in one" asi nema konkureciu napr. ako som uz spominal -oblast rainbow tables
mne napr. chyba moznost bruteforce prip. kryptoanalyza(rainbow tables) syskey startup password, no pokial viem zatial brute-force dokaze len Elcomsoft(v podstate kvoli uplnosti, aj tak sa to v reale zriedka pouziva)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru