Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Proč není Atom „Pine Trail“ o moc rychlejší než původní Atom?

Na serveru AnandTech se objevilo poměrně srozumitelné, logické a zároveň pěkné a stručné povídání o tom, proč nejsou nové Atomy „Pine Trail“ nějak výrazně rychlejší než předchozí Atomy „Diamondville“/„Silverthorne“. Důvod je prostý: protože vlastně vůbec nic nového nepřinášejí. Nejlépe je to vidět na obrázcích…

Kdyz nekde uvidim slovo "Atom", zacinaji se mi bourit zaludecni stavy. To si z nas ten Intel neprestane delat prdel?

http://www.diit.cz/clanek/proc-neni-atom-pine-trai l-o-moc-rychlejsi-nez-puvodni-atom/35533/

Zdroj: Diit
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No, nekdo s tady vede svuj jihhad vuci necemu nenavidenemu - a ja si v pohode skladam NAS/domaci ser… poslední
lucifer 03.02.2010 17:20
lucifer

No, nekdo s tady vede svuj jihhad vuci necemu nenavidenemu - a ja si v pohode skladam NAS/domaci servrik s Intel D510MO (Pine Trail "atom") nemuzu si to prkno vynachvalit. 13W TDP chipset i s procesorem - pasivni chlazeni, to proste nema chybu! :)) S 2 disky a systemem na USB se dostanu odhadem na spotrebu 20W/30W v klidu/v zatezi, a vykon na to co potrebuji staci s rezervou. Cena srovnatelna s NAS krabicemi, odber cca. taky (nepodstatny rozdil) ale moznosti nekde uplne jinde.

...a kdyz jsme u toho, na ten excel a word to taky staci, na internet dtto. Ted pisu na EEE srandamogbuku, a abych byl online vic nepotrebuju. Kdyz potrebuji vykon - zapnu desktop, na kecani s kamarady a cteni drbu na netu staci Atom. Mame doma i mogbuk s ULV C2D (nejaky SU**ciso**, 1,4GHz dvoujadro), je to samozrejme jine kafe - ale nestrcim ho do vnitrni kapsy u bundy, a na pupku kdyz se valim na gauci je to taky jaxi vetsi a tezsi ;)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru