Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Nastavení localhost

Hezký den všem...
Mám spuštěný server s IP adresou 192.168.0.101 na kterém běží Appache2
V souboru c:/windows/system32/drivers/etc/hosts mám nastaveno

192.168.0.101 localhost

Když zadám do prohlížeče localhost, stránky nelze zobrazit.
Když zadám do prohlížeče 192.168.0.101, stránky se načtou.
Nakopne někdo, kde je chyba? Díky
Ak niekto skace do mna vacsinou mi to nevadi, ale JaFi je znamy svojou dobrackou povadhou a nikoho tu neurazal. Naopak nejaky blbecek urazal jeho, a preto zamykam. (fleg)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Radku, pri riešení takýchto problémov to chce hlavne chladnú hlavu. To, aby sa ti vo Windows 8 prekl…
los 18.07.2014 00:23
los
Chladnou hlavu mám, ale nenechám se tady od nikoho urážet a už vůbec ne od admina. Hledal jsem řešen…
Radek Uhlíř 18.07.2014 02:21
Radek Uhlíř
Otvor v Notepad.exe vo W8.1 súbor "C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts", zmaž v ňom komplet vešker…
nuda 18.07.2014 04:58
nuda
v souboru hosts je od windows7 "localhost 127.0.0.1" zaremovaný, předpokládám že windows ho berou de… poslední
lední brtník 18.07.2014 08:42
lední brtník
Pristupovanie cez localhost na iný webový server nie je úplne štandardná požiadavka. Je to legitímna… nový
los 18.07.2014 08:03
los

Radku, pri riešení takýchto problémov to chce hlavne chladnú hlavu. To, aby sa ti vo Windows 8 prekladal localhost na inú IP adresu nijako nedosiahneš, pretože o preklad sa stará priamo DNS. Máš to napísané priamo v hosts súbore, stačí vedieť čítať. Pripojenie na webový server si ale môžeš pretunelovať, alebo môžeš použiť lokálnu proxy, takže riešenie existuje.

Chladnou hlavu mám, ale nenechám se tady od nikoho urážet a už vůbec ne od admina. Hledal jsem řešení, jelikož mi to do teď fungovalo, pravda je, že jsem to řešil již před více jak 4 lety a paměť už taky neslouží jako dřív. Navíc jsem zde hledal řešení, jelikož vím, že to jít musí, Jestli to bylo pomocí souboru hosts nebo nějakého podpůrného programu obsluhující dns či proxi nemám už ani páru. Jediné k čemu jsme se dobrali je to, že já jsem idiot, všichni ostatní se narodili s tabletem pod paží a konkrétní odpověď jsem stejně nedostal. Připojení na webový server si přetunelovat nemůžu, jelikož to neznám a proxy znám jen v nastavení každého prohlížeče, ale tak to řešit nechci. Jinak žádné kloudné jsem ani nenašel a už vůbec né pod Windows 8.1. Tak že asi tak no :-/

Pristupovanie cez localhost na iný webový server nie je úplne štandardná požiadavka. Je to legitímna požiadavka asi len v prípade, ak máš webový server, ktorý nemá byť prístupný zvonka. Iný dôvod mi nenapadá.

1. SSH tunel

Ak máš prístup na ten linuxový server cez SSH (t.j. máš tam účet a vieš sa tam pripojiť napr. cez putty, resp. máš prístup na iný stroj, ktorý má zasa prístup na ten webový server), tak si vytvor tunel. Ak tam nemáš prístup cez SSH, tak takto tunel nevytvoríš. Tunel znamená, že na tvojom lokálnom PC sa jeden port bude správať tak, ako keby si komunikoval so vzdialeným strojom a daným portom. Na to, aby to fungovalo, musíš teda zadať 3 veci:

- lokálny port (80) - to znamená, že sa budeš pripájať na localhost:80 a keďže 80 je známy port pre HTTP, tak ho nemusíš v URL zadávať. Sem sa budeš pripájať zo svojho PC a všetka komunikácia na tento port bude pretunelovaná na vzdialený server a port.
- vzdialený server (localhost) - server, na ktorý sa má pripojiť PC, kam sa pripájaš cez SSH. Keďže chceš ísť priamo na vzdialený server, tak zadáš localhost (pretože ten vzdialený server vidí samého seba pod názvom localhost). Skrátka si treba uvedomiť, že localhost pri takomto vytváraní tunela neoznačuje tvoj lokálny PC. Prípadne zadáš IP adresu.
- vzdialený port (80) - na vzdialenom serveri beži Apache pod portom 80, takže zadáš 80.

Tunel vytvoríš buď priamo v príkazovom riadku (ssh tvoj_login@tvoj_server -L 80:localhost:80) alebo v nastaveniach spojenia v putty (v tom strome vľavo zvoliš SSH/Tunnels a nastavíš lokálny port, vzdialený server+port).

2. Reverzná proxy

Proxy si môžeš vytvoriť viacerými spôsobmi. Môžeš si nakonfigurovať lokálny IIS/Apache alebo nejaký iný webový server. Prípadne si môžeš napísať proxy sám, najjednoduchšie napr. v node.js. Keďže závisí, čo máš konkrétne k dispozícii, tak nebudem písať detaily. Napíšem len, že pre konfiguráciu Apache si pozri ProxyPass.

Zpět do poradny Nahoru