Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde se dají koupit jednočipy?

Chci se naučit programovat jednočipy ale nevím kde bych je mohl koupit i s programatory? Na internetu jsem to nikde nenašel a v našem "vesnickém elektru". Tak nevíte kde bych to mohl koupit? předem dík za odpověď :-)

Předmět Autor Datum
GME, GES,...
Pytlík 02.11.2014 20:02
Pytlík
... TME, dealextreme, ....
gilhad 03.11.2014 02:47
gilhad
...PSE, Farnell....
jirka44 03.11.2014 08:38
jirka44
Nedal by se pro začátek někde stáhnout nějaký simulátor jednočipu na PC? BTW: Co chceš programovat?
Yarda 03.11.2014 08:58
Yarda
Simalator.. na hodne, ale hodne hrubou pripravu. Mikrokontrolery uzce ovlivnuji vnejsi fyzicke fakto…
JR_Ewing 03.11.2014 09:03
JR_Ewing
Plně souhlasím. kdysi jsem naprogramoval 8048, aby se navenek chovala jako klávesnice PC XT. To znam…
Yarda 03.11.2014 16:36
Yarda
Pro arduino existuje v podstatě i operační systém. Mikrokontrolery se hodí (a já jsem také nedávno o…
JR_Ewing 03.11.2014 17:00
JR_Ewing
Jinak jsem si početl o andruino něco víc a vypadá to docela zajímavě. A verze mikro stojí docela roz… poslední
JR_Ewing 10.11.2014 08:18
JR_Ewing
Tak mne napadlo, přímo v hlavě, že podobnými problémy se zabývají třeba tady. startpage.php
Yarda 03.11.2014 20:23
Yarda

Simalator.. na hodne, ale hodne hrubou pripravu. Mikrokontrolery uzce ovlivnuji vnejsi fyzicke faktory (zakmity na spinacich, tvary signalu, impedance delsich vedeni atd.) a ty proste jinak nez fyzicky (levne) nevyzkousis.

Jinak mi tu zbylo nekolik programatoru na atmely (objednavka z ciny byla minimalne 5 kusu), tak se muzu za nejakou malou castku podelit.

Plně souhlasím. kdysi jsem naprogramoval 8048, aby se navenek chovala jako klávesnice PC XT. To znamenalo stáhnout program klávesnice, napsat si něco jako disasembler a program modifikovat, aby vyhověl mým záměrům. Ale jak teď zpovzdálí sleduji tuhle techniku, tak už je úplně jinde. Nedovedu si představit, že si dnes někdo koupí brouka a pustí se do programování. Já jsem si kdysi hrál s UCB PIC, teď je třeba tohle:
http://www.conrad.cz/vyvojove-desky-arduino.c24201 42
a to už považuji víceméně za kompletní počítač.

Pro arduino existuje v podstatě i operační systém. Mikrokontrolery se hodí (a já jsem také nedávno oprášil znalosti a jal se učit C pro Atmegu) pro jednoduché řídící aplikace, kde už je to příliš komplikované na vytvoření pomocí hradel a paměťových obvodů. Já jsem si takhle naprogramoval řídící obvod pro světla doma (možná to sem časem napíšu jako článek). Myšlenka jednoduchá - vypínač, tedy spíše tlačítko na zmačknutí rozsvítí omezené množství žárovek v místnosti, když pak člověk vypínač přidrží, rozsvítí se ve čtyřech krocích všechny. Důvod proč to je 1) úspora (když si pro něco jdeš nebo procházíš, není třeba hned rozžhavit všechno) 2) šetrnost k žárovkám (bzučící stmívače) 3) nemám rád tmavé místnosti, po rozsvícení deseti či dvanácti malých úsporek (4W LED, 7 a 9W zářivky) je světla opravdu dost a rozmístění tolika zdrojů má i výhodu v tom, že si nikde nestíníš, světlo jde odevšad 4) když brzo ráno vstávám, malý světelný výkon přítelkyni neprobudí

Ale platformy jako arduino či raspberry-pi jsou super, vzduchotechniku už mi nejspíš bude řídit raspberry či podobné arm, spotřeba mizivá, nebudu muset řešit souběh nějakých přerušení, přemýšlet nad multitaskingem, programovat síťový stack, složite řešit jak na displayi co zobrazit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru