Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lubuntu

Pouzivam Ubuntu, nic takoveho nepozoruji.

Co se tyka dialogovych oken, tak pod Windows je to to same, nicmene v mensi mire. Je to zpusobene pouzivanymi knihovnami, ve Windows mas primo knihovny, ktere resi dialogy jako "ulozit jako", "otevrit", atp., pokud je programator vyuziva, tak pak je to u kazde aplikace stejne. Pokud je programator nevyuzije a napise si vlastni nebo pouzije alternativni knihovny, mnohdy stazitelne na netu i jako free, tak pak dialogove okna vypadaji jinak. Kdyz si spustis pod Windows aplikaci napsanou v Jave, tak ta samozrejme dialogove knihovny z Windows pouzivat nemuze a tudiz to take vypada jinak.
Na linuxu je to to same, akorat toho je vic, protoze je jeste Qt a GTK + varianty a prizpusobeni. V zasade se ale da pouzivat jen aplikace s jednim a tedy to vypada stejne.
V zasade dobry priklad je oblibeny Total Commander, ktery nepouziva zpomalovaci knihovny z Windows, ale proste vypada jinak (nastesti) a lepe.

Pouzivam jako bezne domaci PC (internet, video, kancelar) Ubuntu 14.04 dokonce jsem nejak zustal na Unity a zadne chybove hlasky nevyskakuji. Vetsina veci vypada uplne normalne a naopak linux obecne umi pracovat s dpi, takze neni problem spoustet ho pod jakymkoli rozlisenim a vzdy se to prizpusobi, vec kterou Windows stale neumi a duvod proc je naprosto smesny prichod 4K monitoru, nebot k cemu, kdyz si s tim Windows neporadi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny