Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno pre amatera: c, mikroprocesor

A jako jak jinak jsi si to představoval ? To že do uC nahraješ program a on začne blikat ? Samozřejmně, že je potřeba k tomu to blikátko připojit, uCčkem si pouze navolíš frekvenci blikání a střídu, arduino by taky neblikalo, pokud bys tam nepřipojil tu LEDku. To samý to bude třeba při měření napětí, to uC to bude jen zpracovávat a následně zobrazovat na nějakým display, který je nutno připojit.
Tím mým prvním komentářem jsem chtěl říct, že nepotřebuješ žádný debilní arduino /jsem toho odpůrce/. Podle mě jsou to jen vyhozené peníze za něco, co si může postavit na nepájivém poli zadarmo. Však to arduino není nic jiného než naprogramovaný uC, který programuje další uC. Prostě proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že a navíc za to ještě platit.

Ohledně toho programátoru, téměř každý postarší počítač /stolní/ má LPT port. Pokud ho nemá nebo se jedná o NTB, tak se na Ebay/Aukru dají sehnat programátory za pár korun, který jedou přes USB.

Pro začátek doporučuji : Nejdříve se rozhodni jaký uCčka budeš programovat. Asi nejčastější jsou Atmel AVR nebo PIC, samozřejmně dají se naučit oba dva typy ale je to zbytečný. Pak si pořiď nepájivé pole, na kterém to budeš zkoušet, následné nějaký ten uC + programátor. Pak si na netu sežeň vývojové prostředí ve kterém budeš programy psát a nakonec nějakou knihu o programování, na netu jsou toho spousta, s tím ještě souvisí také jazyk ve kterém to budeš psát, dneska je nejrozšířenější jazyk C, doporučuji ho. A začneš, ze začátku tě to nebude bavit, protože je to hodně čtení a výsledky nikde, ale pak se to zlomí a začneš si to užívat :-) Pak si můžeš napsat třeba vlastní meteostanici komunikující s PC - to jsem stavěl nedávno s kámošem.
Programování zdar.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny