Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux - jakou distribuci vybrat a kde ji stáhnout?

Tak Ubuntu nebo Xubuntu, to je jedno. Osobne tohle silenstvi, tisice verzi, rikam tomu "Bubuntu", nesnasim. Pro zacatecniky je to naprosto matouci. Davam vsude normalni klasicke Ubuntu a pokud pocitac nema dost vykonu na graficke prostredi Unity nebo chce uzivatel nejake prostredi podobne Windows, tak teprve potom doinstaluju to, pro ktere se ja nebo uzivatel rozhodne. Je to otazka jednoho prikazu.
Ale pokud zminujes Xubuntu nebo-li graficke prostredi Xfce, tak to nepouzivam, vyvoj je pomaly a uz davno zaostalo za jinymi. Osobne jsem skoncil po dlouhych letech s KDE u Unity, stejne tak muze byt i Gnome3, to je podobne. Zajimavou alternativou by mohl byt Cinnamon, nebot je vic podobny tradicnimu ovladani na Windows, ale stale to neni uplne stabilni a ma to vic chyb nez Unity. (Z hlediska stability je jednicka porad KDE.)
Co se tyka mene vykonnych PC, tak LXDE s podobnym ovladanim jako W2000 a XP nebo potom prostredi Mate. No a opravdu stare pocitace s malym vykonem se osadi fluxboxem. To je opravdu spartanske graficke prostredi, ale dokazu si na nem predstavit i bezneho uzivatele, idealne mu nastavit, aby se po spusteni prostredi rovnou spustil Firefox pripadne Chromium a netbook muze slapat klidne dvakrat tak rychle nez s tema samyma programama na Windowsech.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny