Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna vadné základní desky po záruční době a OEM licence Windows

Zrovna řeším problém nefunkčním PC z důvodu asi vadné základní desky: http://pc.poradna.net/q/view/1438776-nahrada-asus- ipibl-la . Zajímá mě, kdo má jaké zkušenosti s aktivaci OEM Windows po výměně základní desky.

Někdo píše, že to lze jenom v záruční době, jiný zase, že musí být stejný typ nebo vyjádření ze servisu, že se to stalo z důvodu vady na původní desce, viz: http://www.abclinuxu.cz/blog/Max_Devaine/2010/11/l icencni-peklo.

UPDATE 22:50Tak už jsem si vzpomněl, o čem jsem chtěl ještě napsat. Chyba v systému je u OEM licencí. Docela by mně zajímalo, co by se stalo, kdybych si po 5 letech rozflákal základní desku. Podobnou bych už nikde v obchodě nesehnal. Řídil bych se tedy radou MS pro reaktivaci. Sehnal bych si servisní záznam od techniků, koupil novou desku, tím pádem i proc, paměť, graf, zdroj a provedl na základě servisního listu reaktivaci. Takže ve finále bych úmyslně provedl upgrade PC a přitom si ponechal licenci na windows. 5 let stará deska stojí cca 100-200,-Kč. Servisní papír vystaví určitě také za pakatel. Ovšem těžko říci, zda by se to nakonec vůbec vyplatilo a navíc, někde jsem slyšel, že výměna desky je možná jen v reklamační době. Pokud se vám tedy rozfláká deska po reklamační lhůtě, zanikne i licence na win. Ale zase, těžko říci. Někde se píše toto, jinde zase něco jiného :-/.

Jaké jsou vaše zkušenosti?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny