Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem linux instalace - problem

Ja bezne instaluju Gentoo z live{CD,DVD,USB} v textovem rezimu a do toho jsi se uz dostal a spoustu veci tam udelal. Postup je celkem "jednoduchy" - "proste to nainstalujes" podle navodu v textovem rezimu nejak minimalisticky, nabootujes do te instalace na disku a tam uz (na rozdil od CD,DVD, ci libovolneho .iso image) muzes vesele zapisovat na disk a instalovat ovladace k cemu si zamanes.

Klasicka instalace Gentoo zacina tim, ze na cilovy disk (po rozpartisnovani a naformatovani) rozbalis uplny minizaklad, porad jeste z instalacniho media se do nej prepnes zaziva (chroot) a uz jeho vlastnimi prostredky ho dovedes do stavu, kdy je sam schopny nabootovat a bezet z toho disku. A pak uz mas zivy, funkcni system, jen v textovem rezimu zatim, ktery neumi o mnoho vic, nez komplet prekompilovat sam sebe (ale to neni v tu chvili nezbytne, nicmene takhle daleko jsem to pod Windows jeste nevidel nikoho dotahnout :-D) a instalovat dalsi programy dle libosti. Napriklad graficke rozhrani :-)

Skutecne doporucuju si procist ten Gentoo Handbook od zacatku do konce klidne s tim, ze spouste z toho neporozumis a urcite si vsechno nezapamatujes, natoz abys to byl schopen z hlavy zopakovat, ale uvidis, kudy se to ubira, co je pod kapotou a proc to asi tak muze fungovat tak, jak to funguje :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny