Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem M-pol (uživatel)

Ne. Chtěli bychom pedagoga, který nezakrní se znalostmi doby, kdy vyšel školu a bude obsah výuky upravovat podle toho, jak jde vývoj dopředu.

U odborných škol bych předpokládal učebny, kde si mohou studenti něco osahat i prakticky. I když to bude 6 let starý vyřazený počítač, bude to pořád lepší než nic. Takových funkčních počítačů se najde spousta - státní správa postupně obměňuje, takže při troše snahy není zase tak velký problém je sehnat (zdarma). A pokud to dostanou studenti v sáčku a budou z toho mít za úkol poskládat funkční počítač, dovedu si představit radost na konci, když se jim ze stavebnice podaří poskládat fungující věc. Když pak následně nainstalují operační systém, udělají a nakonfigurují z toho počítačovou síť, tak by to mohla být zajímavá forma výuky.

Vzpomínám si, na odborný výcvik - železniční zabezpečovací zařízení, jehož model byl v dílnách. Mistr vytvořil poruchu, dostal jsi měřák, schéma a musel jsi to najít. Pokud jsi byl šikovný, měl jsi to za chvíli a mohl jsi dělat nějakou pro nás tenkrát zajímavou práci, třeba něco soustružit (nějaké melouchy pro mistra). Lidi, kteří vyšli ze školy byli schopni nastoupit do práce a samostatně (ze začátku pod dohledem) pracovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny