Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztratil jsem mobilní telefon

V diskuzi se míchá několik věcí dohromady, které mohou, ale nemusí mít vliv na to, jestli ten telefon najdeš nebo ne.

Obecně a hodně zjednodušeně se má věc tak, že každý GSM telefon má IMEI, kterým se registruje do sítě a SIM s telefonním číslem, přes kterou v té síti komunikuje. Operátor má k dispozici několikaměsíční (několikaleté?) podrobné logy, z jakého telefonu/IMEI a SIM/čísla se kdy a kam volalo i skoro přesnou polohu volajícího v desítkách až stovkách metrů, max. pár km.

Při troše dobré vůle lze nejenom zjistit, kde se telefon momentálně nachází, ale i polohu všech lidí, kteří za poledních pár měsíců použili daný telefon s jinou SIM a nyní tu SIM používají v jiném telefonu, prostě lze dohledat všechny členy postupnosti IMEI1+SIM1 - IMEI1+SIM2 - IMEI2-SIM2 atd. Samozřejmě za předpokladu, že jsou dané telefony i SIM aktivní, což platí i v daném případě (i když ne úplně bez výjimky!). V praxi se při ztracení nebo běžné krádeži telefonu tím nikdo zabývat nebude, něco jiného je loupež s těžkými následky nebo smrtí, popřípadě krádež většího rozsahu, nemluvě o podezření z terorizmu nebo vyhrůžce bombou!

Chytrý telefon s OS, např. Androidem nebo iOS lze jednoduše najít i s jinou SIM přes různé programy a funkce OS. Ve tvém případě je nejjednodušší použít "Správce zařízení Android" https://www.google.com/android/devicemanager?hl=cs na Google Play: https://play.google.com/store . Po přihlášení tam (možná) uvidíš, kde se Tvůj telefon nachází nebo naposled nacházel, tudíž to funguje, i když telefon již není aktivní. Má to nějaké mouchy, občas to zařízení s Androidem moc lokalizovat nedokáže, ale když jsem to nyní zkoušel, tak mi to nalezlo jak mobil, tak i tablet s přesností cca 18-25 m!

Pak má ještě část výrobců vlastní lokalizační systémy, např. Apple, Samsung, Miui a pod. nebo lokalizační funkce nabízí nějaký bezpečnostní, či sledovací SW, např. AVG, Avira, Cerberus, Android Lost (http://www.svetandroida.cz/svet-androida-doporucuj e-201408).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny