Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win 10 OEM key

Zatim ohledně toho panuje docela boj, ale asi bych to shrnul nějak takhle (je to sice 2 roky staré shrnutí, ale žádný pokrok asi nenastal) :

1.
- Soudní dvůr Evropské unie svojí interpretací evropské směrnice 2009/24/EC dal jasně najevo, že software je možné přeprodat bez ohledu na to, zdali jej původní nabyvatel zakoupil na datovém nosiči nebo stáhl z Internetu.

2.
- Soud ale specifikoval podmínky, které je nutné splnit, aby bylo možné takový software prodávat.
- Předně se musí jednat o software, který byl původně, resp. poprvé, zakoupen na území státu, který je členem Evropského hospodářského prostoru (European Economic Area, EEA). Do něj patří všechny země Evropské unie (EU) kromě Chorvatska, ale také Island, Lichtenštejnsko a Norsko.
- Pokud se rozhodnete software prodat, musíte být jeho majitelem. To lze prokázat například dokladem o koupi, účtenkou či fakturou. Zároveň lze přeprodávat pouze takový software, ke kterému výrobce neposkytuje časově omezenou licenci.

3.
- Přeprodat je pochopitelně možné pouze takový software, který jeho původní nabyvatel přestal používat. Prodejce tak musí prokázat, že software odinstaloval a nadále ho již nepoužívá.

4. (to už je ale spekulativní, protože to prohlásila, mimo jiné, právnička MS)
- Softwarové společnosti ale varují, že pokud kupujete software z druhé ruky, jste to právě vy, kdo nese odpovědnost za splnění všech těchto podmínek.


Určitě by se mi do toho chtělo jít...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny