Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neoriginální baterie v UPS

Kořeň své příspěvky, kořeň - moc mě tím potěšíš :)) .
Ale zpět k těm bateriím. Jako hlavní zdůrazním, že tam musíš dát baterku se stejným jmenovitým napětím, jako měla ta původní.
A k tomu nabití: Záleží na tom, od čeho je odvozeno ukončení nabití. Pokud je nabíječka řešena jako zdroj (víceméně) konstatního proudu a ukončení je odvozeno od doby nabíjení, tak by se skutečně ta větší baterka nabila prakticky stejně, jako ta menší. Ale tohle bych u nabíječky záložního zdroje neočekával, protože se neví, z jakého stupně vybití se začína nabíjet. Proto bych očekával spíše sledování napětí a v tom případě by se i ta větší baterka nabila na plnou kapacitu. Sice by to trvalo déle, ale většinou je času na nabití dost (a menší nabíjecí proud se příznivě projeví na životnosti baterie). Pro úplnost musím dodat, že nemohu úplně vyloučit sledování doby nabíjení jakožto pojistku proti přebíjení při nějaké poruše (třeba při poklesu napětí vlivem zkratu jednoho článku baterie - i to se stává). Ale v tom případě bych zase očekával nějaké chybové hlášení.
Takže, když máš tak extrémní požadavky na výdrž baterie, tak tam dej tu 12V autobaterii, připoj to náležitě masivními vodiči a hlavně počítej s možností vývinu vodíku ke konci nabíjení, tedy ať ta baterka je umístěna někde, kde se větrá a kde nic nejiskří. Sice jsem ještě neslyšel, že by to někdo bouchlo, ale co kdyby...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny