Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Lze otestovat účinnost zdroje ?

K čemu vám bude když vypíšu co mám za hw? Hádejte! Podle toho lze totiž odhadnout spotřeba! Nehledě na to, že před položením dotazu je jakési "povídání", které zcela ignorujete!
Zvášť když otázka byla položena konkrétně. Ano, i s omáčkou, která na základně zkušeností a znalostí vede právě k tomu, na co se ptám. Nehledě na to, že dotaz jasně naznačuje neznalost fyziky ze ZDŠ.
Dávat počítač do servisu ? Proč? K tomu aby mi někdo vyměnil zdroj PC nepotřebuji žádného "odborníka". Inu, vzpomenul jsem si na známou repliku Miloše Kopeckého. Pokud někde něco se ohřeje natolik, že je cítit zápach, pak to ignoruje jen jedinec pod hranicí klinické debility se sníženým pudem sebezáchovy.
Lze nějak změřit účinnost počítačového zdroje? ANO! Ale v žádném případě ne vy!
Primárně proto abych zjistil o kolik klesla jeho účinnost a mohl rozhodnout o jeho výměně. Ǔčinnost spínaného zdroje je závislá na zátěži, topologii zdroje a návrhu celého zdroje, jak PCB, tak součástkové základny, tak již zmíněné topologie. Účinnost a funkčnost zdroje z důvodů zestárnutí součástek (kondenzátory) je zcela něco jiného. A upozorňuji, že ATX zdroj je elektrický stroj a v žádném případě by se v něm neměl hrabat někdo bez příslušné elektrotechnické kvalifikace, kterou zjevně nemáte.
Poznámka: Nepřetaktované CPU + GPU (Gigabyte GTX 275) cca 350W >> tedy téměř až 400W na 12V větvi a se zdrojem nejspíše staré revize ATX se slabší 12V větví. Slušný zdroj na tohle je až tento, nebo ještě lépe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny