Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezpečnost WiFi

No já bych na něj zas tak přísnej nebyl ;-)
Je prostě faktem, že normální poskytovatel WiFi si své připojení zabezpečuje, aby mu tam nelezli neplatící "kunčofti"... takovejch se samozřejmě všude najde dost. Čili používá nějakou bezpečnostní politiku - ať už jen filtruje MACy, používá WEP, lépe WPA či WPA-2, některý to doplní přihlašováním jménem a heslem... to už je jedno, dává prostě jasně najevo, že nemá zájem o neplatící klienty. Naopak jsou i tací, kteří kromě placeného připojení umožňují i free použití pro náhodné "pocestné v nouzi", jak já tomu říkám... někteří to umožňují zcela jasně tím, že lze použít pro přihlášení jméno a heslo "free", jiní ani to nechtějí... zpravidla je jen to free připojení nějak omezené, někdy jen rychlostí (třeba jen 32 kbit/s), nebo tím, že se to free po 15 minutách shodí a je třeba se znova přihlásit... V každém případě takoví jsou (třeba já mám v dosahu hned 2 takové a jsem rád... pokud mi náhodou klekne kabelové UPC, mám nouzovou zálohu, na mail a tak to stačí) - a pokud takoví jsou, je třeba to vzít na vědomí a přiklánět se spíš k tomu, že pokud není acces point nijak zabezpečen, pak je to zřejmě záměr majitele a dává ho tím k dispozici 8-)
Ne - nijak tím nechci hájit zloděje signálu, ani "hackery", co hrdinně s pomocí staženého programu lámou WEP a následně kradou konektivitu - to skutečně zloději jsou... a zpravidla je to přejde spolu s akné :-D
BTW - docela se mi líbí ten jeho argument o nezabezpečeném AP, co mu leze se signálem do jeho soukromého bytového prostoru - vlastně má pravdu 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny