Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Proč mi nežere validátor jinak správný kód?

Ahoj, jedním z faktorů úspěšnosti v SEO webové stránky je také alespoň částečná validita

<a href=index.php?aktualnilist=<?echo $counter;?>>
Samozřejmě po zpracování z toho vyjde třeba <a href=index.php?aktualnilist=3>
Z toho mi validátor vyplivne

Řádek xxx, znak xx: hodnota atributu musí být v uvozovkách, pokud obsahuje i jiné než jmenné znaky.
<a href=index.php?aktualnilist=1

Použili jste znak, který není považován za jmenný znak (což většinou bývá písmenko). Při použití těchto znaků uvnitř atributů je nutné uzavřít hodnotu atributu do uvozovek nebo apostrofů.

Co s tím, jsou tam jenom 2 stejné chyby v tom kódu , tak proč to nedotáhnout do konce? :-). Díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja stále nechápem, načo sa kopec ľudí blázni validátorom. Ak je stránka v poriadku, to ešte neznamen…
msx. 24.06.2008 08:32
msx.
No tak neviem ako ty, ale ja vždy píšem zdrojový kód stránky od znova, čiže vždy ho plne prispôsobuj… poslední
gorgeous007 13.07.2008 19:25
gorgeous007

Ja stále nechápem, načo sa kopec ľudí blázni validátorom. Ak je stránka v poriadku, to ešte neznamená, že sa správne zobrazí. Tiež existujú napríklad hacky pre CSS, ktoré som raz aj ja použil, aby sa stránka zobrazila správne napr. v IE a tiež aj vo FF. Ale v Opere sa správne nezobrazila, tak som to celé musel prerobiť. Mňa teda nezaujíma validita, ale to, či je stránka správne zobrazená. Niekedy sú chyby v stránke zámerné a to len za to, že povedzme FF si postaví hlavu a práve preň treba kód upraviť tak, aby ho IE ignoroval alebo naopak. Tiež ešte aj staršia Opera mala problémy s JavaScriptom. Nevedel som sa dočkať novej 9.50, pretože som už raz nevedel ako ten kód pre Operu 9.26 zapísať. V 9.50 funguje bezchybne. Tiež napríklad je podľa mňa blbosť ošetrovať JavaScript pre prehliadače, ktoré JavaScript nepoznajú. Pretože častokrát sa na takej stránke vyskytne kód, ktorý ten prehliadač nepozná tiež (ďalší kód okrem toho JavaScriptu), ale na to mnohí aj zabudnú, že by sa mohlo ošetriť aj to. Alebo občas býva rozdelenie kódu pre servery PHP5 a PHP4, ale človek si často neuvedomí, že síce to upravil tak, aby cez rozcestník kódov prešlo správne aj PHP4, ale zabudne na to, že inde v kóde používa PHP5 a jednoducho server s PHP4 mu to nezožerie. Prečo sa dnes vôbec venovať zastaralým veciam ako PHP4 a prehliadače IE 5.0 a nižšie, Opera 8.5x a menej, Firefox 1.5 a menej? Načo validovať kód, keď napr. IE si každou novou verziou vytvorí nový štandard? IE7 sľuboval podporu štandardov, ale ako jediný prehliadač správne nezobrazí stránku, ktorá mi ide poriadne vo všetkých ostatných prehliadačoch vrátane IE6. Taktiež sľubujú opäť štandardy pri IE8. Už teraz sa chytám za hlavu, čo zas ten prehliadač prinesie. Podpora CSS 3 je pri každom prehliadači iná. Opera má v starších verziách dosť nekompatibility s JavaScriptom. Jadro najnovšej Opery prešlo Acid 3 na plný počet, ale Opera 9.50, ktorá mala Acid 3 vraj zvládať ho zvládne len na 83/100. Hlavná vec, že vývojári Opery robili zo seba veľmi dôležitých. Tak potom k čomu je tá validita, keď je to vlastne len teória, ktorú nezvládne žiadny prehliadač na 100 %?

No tak neviem ako ty, ale ja vždy píšem zdrojový kód stránky od znova, čiže vždy ho plne prispôsobujem najnovším verziám prehliadačov a takisto aj štandardom W3C. Proste už od prvého riadku si kontrolujem validitu pre XHTML 1.1 a funkčnosť pod šiestimi prehliadačmi (FF2, FF3, IE6, IE7, Operou 9.5 a najnovšou verziou Safari). Vždy sa nájde nejaký problém, no vždy sa nájde aj riešenie alebo nejaká "obchádzka". Posledné tri roky som sa venoval len tvorbe webových stránok (vo voľnom čase samozrejme) a nepodarilo sa mi vyriešiť len jeden problém s nesprávne sa zobrazujúcim pozadím vo FF2. No vyriešilo to za mňa nové Gecko vo FF3.

JavaScript som používal len na drobné úpravy a obmedzenia pri vypĺňaní formulárov a vždy mi šiel pod všetkými prehliadačmi rovnako. AJAXu som sa ešte nevenoval. Inak neviem čo má každý s Operou a tými Acid testami, ktorými vždy prechádza na výbornú. Čo ak vývojári Opery robia všetko špeciálne nato, aby zvládla Acid testy a pritom má ostatné spracovanie JavaScriptu otrasné? ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru