Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dell - záruční oprava a vystavení protokolu o provedené opravě

Napíšu to podle své zkušenosti: s Dellem jsem poprvé přišel do kontaktu před cca 15 lety. Za tu dobu (a cca několik stovek případů - jsme docela velká firma) se stalo snad jen jednou, že Dell nedodržel záruku (bylo to kvůli známé nvidia-gate, kdy chcípaly GPU na deskách jak na běžícím páse a u Dellu došly desky). Jinak naprostá spokojenost, zejména se servisáky, kteří dlouhodobě pracují nad běžnými standardy. Je třeba si uvědomit, že žijeme v době outsourcové, a že jak helpdesk, tak servis jsou externí organizace, tudíž možnosti komunikace mezi nimi samotnými jsou omezené. Pokud je něco podstatného, je třeba to sdělit helpdesku, aby to předal technikům. Jinak pokaždé to zafungovalo tak, že druhý den (nebo do 4 hodin, pokud šlo o server) se mi ozval technik, domluvili jsme se konkrétně kdy a kam přesně přijede, co se bude dělat apod., a to se taky stalo.

Jinak bych si dovolil ještě jednu poznámku: bylo to lepší v těch dávných dobách, kdy průměrný plat byl 16 tisíc a běžný notebook stál 50-60 tisíc. Tehdy byla podpora (jak standardní, tak prosupport) výlučně česká a hodně technicky na výši (edit: ony taky ty stroje byly daleko komplikovanější, než ty dnešní jednodeskové skládačky). Dnes je průměrný plat nějakých 32 tisíc a běžný notebook stejné řady stojí kolem 30 tisíc, což jednoznačně napovídá, že při podobné marži se bude asi muset někde šetřit - a zřejmě se šetří na první linii supportu. Když ovšem porovnám servis s ostatními značkami, je Dell stále Nr.1, a to i ve srovnání např. s Applem. Už to není ten extrémní level služby, kdy si člověk připadá jako maharadža, ale stále je to velmi velký nadprůměr, zejména s prosupportem (o silver/gold ani nemluvě, tam má člověk v podstatě k dispozici HW inženýra na lusknutí prstu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny