Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Politý notebook

Ahoj, můj skvělý bratr mi polil notebook kafem a od té doby mi nejde klávesnice. Některé klávesy fungují, jiné vůbec a některé dokoce píšou více znaku najednou. Myslíte, že by bylo dobré klávesnici nějak oddělat a pokusit se ji něčím umýt znova a nebo voda tomu už vůbec nepomůže. Poraďte prosím.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
když ti u příštího notebuka zase nalije vodu na klávesnici, ihned ho otoč vzhůru nohama, vypni delší…
lední brtník 17.07.2008 23:22
lední brtník
S lihem bych byl opatrný. Jen nepoužívat na elektroniku technický líh z drogerie. Pro čistý líh zása… poslední
veckoo 18.07.2008 09:53
veckoo

když ti u příštího notebuka zase nalije vodu na klávesnici, ihned ho otoč vzhůru nohama, vypni delším stiskem vypínače, a začni hledat jak rychle dostat ven baterku.
když ti nalije před nebo zboku ntb vodu - ihned zvednout, případně naklonit jestli některými větracími dírami mohla natéct dovnitř, zas vypnout a snažit se dostat ven baterku.
teprve potom hledat jak to rozebrat, případně 12 hodin dosušit.
zapnout až druhý den, věřící mají výhodu, můžou se přitom i modlit. tvůj bratr spíš bude muset rozbít hodně velké prasátko.

vytáhni disk, zazálohuj si ho do nějakého (bratrova) pc a pokud ten krám nepůjde rozumně rozebrat a vymýt lihem (teď už je dávno pozdě), zamiř s notebukem do servisu - ale nech si nejdřív odhadnout cenu - oprava by tě mohla vyjít skoro jako cena nového ntb.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru