Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak zjistit co trvá tak dlouho při startu PC

Ak si dáš do gúgla text: Fix slow start w10, máš receptár plný nápadov na desiatkach strán.

Osobne mi je velice divné, z akého dôvodu nevyužívaš pohodlný spánok RAM alebo Hiberfile lež večne vypínaš mašinu? Pri Hiberfile nežerie žiadnu šťavu, resp. v prípade SSD by mal naskočiť rovnako rýchlo z vypnutia PC, ako z hiberfile.

V každom prípade navštív Github kde si v RAW kóde schrasti hotové skripty na odinštalovanie brzdy bloatware z W10 typu OneDrive, Apps, Cortana, Store, Bing, Telemetriu, Defender a spol., v Services musíš disablovať Bits, WU, apod. zbytočné služby, odstaviť Metro "dezerty" či nastaviť klasiku v bootmenu, bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy. W10 má tiež možnosť vypnúť komprimáciu pamäte okrem vypnutia fastboot.

Práve minulý týždeň som mal v rukách prastarý noťas, dvojjadro, CPU 2.3GHz, osadený od výroby iba 3GB RAM, 5400ot. / 500GB hdd z roku 2008 na ktorom bol zasekaný, pôvodne inovovoaný W7 cestou GWX na W10.

Po čistej inštalácii na MBR z ISO W10 x64bit. Home, upravenej plateným ntLite, nabútuje PC do 15 sec. po Biose. Okná browsera, PK, MS Office a spol. obslužného SW lietajú ako raketa, sledovanie online videí je plynulé, netrhá ani na wifine.

Teda aj na ložiskovom hdd na desaťročnom noťasi sa dá svižne pracovať s bežnými kancelárskymi balíkmi, sledovať Internet, prijímať maily. Čo pre bežného pracujúceho s ťažkými prackami plné mozolov od stavebných mašín bohate stačí pritom nepozoruje rozdiel či by čumel do hráčskeho dela MSI za 4000€ .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny