Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Driver booster

je to klasický program pro tupé lamy. je na tobě, jak se na jeho využití cítíš.

spousta lam vůbec nedokáže zjistit, jaký hw obsahuje jejich počítač. oni neví, že pro jejich základní desku/notebook existuje support na stránkách výrobce. tito naprosto neschopní uživatelé se bez podobných programů neobejdou.

když už domácí samoadmin dorazí na stránky výrobce, může být překvapen, že pro jednu základní desku/ntb se nabízí více verzí brouků=ovladačů: zvukovka, síťovka, wifi, ...
hw se dá přesně identifikovat podle řetězců "vendor & device". ale pro toho, jehož obzor končí u vyhledávače seznam, to bude stále problém.

poučenější googlista sice začne vyhledávat řetězce "ven_xxxx dev_yyyy", ale právě toto vyhledávání ho nejčastěji odešle na podvodné stránky, které místo onoho ovladače nutí pochybné downloadery, nesmyslné monitory čehosi nebo atrapy ve stylu drivermax.
čili na rozdíl od driver boosteru, důvěřivým klikáním na první výsledky vyhledávání se dá zaspywarovat pc úplně lehce už při neškodném hledání ovladačů. jakkoli já driverboosterem a jeho uživateli pohrdám, u nich tato zaspywarovací funkce není, výběr zdrojů za ty léta zvládli a šli přímo ke kováři.

když se člověk dívá na výsledky vyhledávání a potom na formát souboru který se nabízí ke stažení (samorozbalitelný archív buď jde rozebrat 7zipem, nebo je to podvod), měl by umět bezpečně stáhnout ovladač i z neznámého zdroje.
samozřejmě u správně určeného hw to tahá od výrobce základní desky nebo chipu a nemá žádný problém.
5 ze 4 brtníků praví: driverbooster apod. jsou jen pro neschopné.

jo, jedno zásadní mínus ty programy mají: řeší, jak jsou ovladače toho hw staré.
neřeší že jsou funkční/kompatibilní, ale tupě tvrdí, že ovladač nějakým zázračným způsobem zastará a je třeba ho updatovat - to je až na výjimky hloupost.
výjimky:
síťovka - driver nebo přibalená nastavovací utilita v ovládacích panelech může mít chybu, kvůli které je pc teoreticky napadnutelný. 1x za rok-dva updatovat ovladač.
grafika - u zapařených modelů grafik dochází 2-3 roky k vývoji, kdy nové verze ovladačů přináší trochu lepší výkon, odstranění chyb, pár nových funkcí. po 3-4 letech už na ten hw výrobce kašle a update nemá žádný smysl. čili ovladač herní grafiky updatovat třeba 1x ročně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny