Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Externí disk - není přístupný a přístup byl odepřen

Milý Horale. Problém s externými USB zariadeniami šibrinkovanými širinou marinou "tkví" v tom, že rôzne zariadenia engine systémov majú svoj bársako od výroby nastavený režim s prerozdeľovaním dát, sektorov, okamžite po pripojení disku. Napr. Indexácia, Prefect, Defragmentnácia, presúšanie neviditeľných metadát $$ a spol., čím vzniká po nekontrolovanom, nepremyslenom vyrvaní z portu chaos zakliaty v časopriestore disku so skríženými, rozhodenými sektormi, ktoré sa nestihli učičíkať na magnete alebo v bunkách fleš. Teda nemusí sa zrovna na exterňáš niečo manuálne zapisovať s násilným prerušením toku, tj. vyrvatím USB z portu. (je vhodné na každej mašine vypnúť Defrag, Index, apod.)

Ak sa objaví hlásenie, že je nutné "opraviť disk", netreba túto opravu splašene vykonať, ale je nutné okopčiť dáta pravda, ak sú ešte viditeľné.

Ak sa spustí kontrola: chkdsk /f alebo pre W10, chkdsk /spotfix, je možné ešte po oprave dáta zo sektorov zachrániť, čo v prípade úplnej kontroly, chkdsk /r, už nebude možné i keď disk bude čitateľný, opravený, súbory sa nájdu v nejakých zložkách file00000, v lepšom prípade sa objaví disk pod RAW. Pri RAW stačí opraviť zavádzací sektor príslušnej tabuľky NTFS nejakým vhodným SW z dielne tretích výrobcov.

Ak nie sú dáta s diskom viditeľné, netreba spustiť opravu, ale zostáva iba použiť vhodný SW, ktorý vidí disk, vidí vo vlastnom Explorer dáta a ktorý ich dokáže neporušene okopčiť na iné úložisko. Potom je možné sektory sprzneného disku opraviť;
chkdsk /x /f /r /v /b /scan /perf
Príkazy za lomítkom; /scan /perf sú iba pre W10.

Hústýýý

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny