Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Externí disk - není přístupný a přístup byl odepřen

Nejdřív bych zkontroloval v jaké fázi to vázne, tedy jestli systém vidí příslušný disk a oddíly na něm (správce disků), pak jestli k němu má přístup (stane se, že se jenom rozhodí práva a disk je jinak v pořádku, což dává právě hlášku přístup odepřen). Chkdsk bych nedával (kdyžtak jen ke čtení), to je dost neurvalé a vše co neni v pořádku maže, což neni dobré pro zachování dat (stejně jako scandisk je to program, který má obnovit použitelnost média, ne data).
Get Data Back je dobrý jenom neni zadarmo (cca 2500 Kč). Ale i v testovací verzi se dá leccos zjistit, třeba to, jestli je systém souborů v pořádku, a jestli na něm vidí soubory, dá se i něco málo zkopírovat, ale množství, které nestojí za řeč. Poslední verze podporují už i exfat, jinak mi dřív nezvývalo než se pohrabat na disku v linuxu (stčilo třeba jenom vytvořit adresář nebo tam přidat/smazat nějaký soubor, to obvykle pomohlo windowsu zapomenout, že ten disk odmítá), windows7 exfat opravit neuměl (alespoň ne na externích discích) a odmítnul ho připojit, dokud opravený nebyl, jindy ho připojil read-only (exfat mi už na externí HDD nesmí, je s tím akorát zbytečná práce).
Testdisk je zase něco trochu jiného, to obnovuje data víceméně bez ohledu na souborový systém dokonce i když ze souborového systému nic nezbylo (ale mám >5 let starou verzi, může to být už jinak).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny