Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem VirtualBox - Pripojenie cez Wi-Fi (nie Ethernet)

Zdravím, je nejaká možnosť ako sa pripojiť cez Wi-Fi na vzdialenom PC cez VirtualBox? V nastavenia, v kolónke Network som nastavil Bridge, a zvolil som tam Wi-Fi USB Adapter (mám PC pripojený ku Wi-Fi pomocou USB). Problém je v tom, že vzdialený OS si myslí, že je pripojený cez Ethernet kábel.

Obávam sa ale, že sa to dať nebude. Prečítal som si nejaké články na internete, aj pozrel nejaké videá na YouTube, a všetko je v podstate o tom istom. Na internete som sa už aj dočítal, že cez Wi-Fi nie je možné pripojiť Guest PC, teda vzdialený počítač. Rád by som ale tomu neveril.

Dodatočná otázka:

Má povolenie virtualizácie v BIOS-e nejaký vplyv na výkon PC? Nezaťažuje nejako HW? Je skutočne Virtualizácia čisto len pre to, aby sa na danom PC mohol spustiť virtuálny PC?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fajn... vzdávam to už na totálku. Robil som všetko podľa návodu tu: https://youtu.be/BKQXcOH9zCE (d…
MrGoldon 01.04.2020 23:15
MrGoldon
Vidis...doslo na moje slova;o). Mohol si svoj vzacny cas venovat niecomu inemu. Ak ta to nepreslo na…
fleg 02.04.2020 00:00
fleg
Tak som to nejako spravil :D. Random som hádzal príkazy do terminálu a nejako sa to "samo spravilo".…
MrGoldon 02.04.2020 00:48
MrGoldon
Robis to cele zle, pretoze ides podla blbych videi a vobec netusis, co robis. Filtrovat usb vobec ne…
fleg 04.04.2020 19:14
fleg
Iba trochu poopravím. - Promiskuitný režim je to, kedy karta registruje aj frejmy, ktoré niesú určen…
Kilo.Viktor 04.04.2020 20:25
Kilo.Viktor
Vdaka za poopravanie, teraz si dovolim ja teba. Kali nie je vobec nutne pouzivat, pretoze rovnaky po… nový
fleg 04.04.2020 21:34
fleg
jj, je to tak ako píšeš. Rodinu air*-ng je možné dostať snáď na akékoľvek distro. Je to bežne v repo… poslední
Kilo.Viktor 05.04.2020 11:06
Kilo.Viktor

Fajn... vzdávam to už na totálku.

Robil som všetko podľa návodu tu: https://youtu.be/BKQXcOH9zCE (doslova Copy&Paste (inak sa s tým systémom ani nedá...)) a samozrejme, že týpkovy vo videu to ide na jednotku, a mne to pri každom príkaze napíše chybu, ktorú musím ešte googliť a opravovať...

Kašlem ja už na to. Dávam vám ponuku:
Kto mi to urobí (po dokončení systém Exportuje a pošle mi .ova súbor), som ochotný zaplatiť danému človeku kľudne 450,-€. Ja už si s tým neviem rady... ten systém úplne odmieta spolupracovať. Stále sa vždy nájde niekde nejaká chyba. Ja neviem... asi som si stiahol nejakú zabugovanú verziu Kali Linux-u. Takže... kto mi to urobí -> odmena 450,-€ PayPal/prevod na účet.

Tak som to nejako spravil :D. Random som hádzal príkazy do terminálu a nejako sa to "samo spravilo". Samozrejme keď som zapínal monitoring, tak "Network is not running", ale Wi-Fi pred tým šla. Keďže sa mi to nedarilo zapnúť (internet), tak som reštartoval virtuálny stroj, a potom to už nešlo vôbec :). Kašlem už na to.

Takže ponaučenie: Ak chceš niekomu zistiť prihlasovacie údaje, najmi si hackera, a nevymýšľaj kraviny ako ja :D :D

Ale chcel by som pochopiť ešte jednu vec:

Keď chcem použiť Wi-Fi na virtuálnom stroji, môj postup je následovný:
1) Zapnem stroj, a počkám kým nabehne plocha.
2) Idem do "Device" -> "USB" a tam v záložke USB nastavím USB Filter na moju USB Wi-Fi, ktorá je v tomto prípade označená ako Realtek.
3) 2x Kliknem na pridaný Realtek, a úplne dole je "Remote", tam nastavím na "Yes".
4) Kliknem na OK a vrátim sa späť ku virtuálnemu stroju.
5) Kliknem opäť na Device -> USB a tam si zaškrtnem "Realtek...", teda môj Wi-Fi USB adaptér.
6) Zoberie si to Wi-Fi z môjho PC (takže ja sa na svojom PC nemôžem pripojiť k internetu) a ide mi Wi-Fi na virtuálnom stroji.
Má to však ale háčik, tento môj postup. Občas sa to zvykne "bugnúť", a napr. keď reštartujem virt. stroj, tak sa to nepripojí na Wi-Fi, a nejde mi Wi-Fi ani na mojom PC. V Device->USB zmizne odtiaľ kolonka "Realtek..." takže vždy musím USB Wi-Fi vysunúť, a znova zasunúť do PC. Potom to znova funguje... Neviem teda, či je chyba v mojom postupe (ak hej, napíšte mi prosím, aký je správny postup), alebo je skrátka virtualbox ohľadne tohoto "zabugovaný".

Robis to cele zle, pretoze ides podla blbych videi a vobec netusis, co robis. Filtrovat usb vobec nemusis napriklad.
Stravil som teraz vdaka tebe isty cas s tym a mozem povedat, ze Kali nie je zdaleka privetivy voci zaciatocnikom a neodporucam ho moc ako prvu distribuciu.
Problemom tvojej wifi je samozrejme je, ze nativne nepodporuje promiskuitny mod (oznacovany ako monitor) a tak je treba z jadra vyhodit povodny ovladac a nahradit ho inym modulom, ktory si predtym, ale musis sa skompilovat a dostat do jadra.
Tento modul navyse nie je kompatibilny na kazdom jadre a tak je celkom alchymia trafit verziu ovladaca do verzie jadra.
Akonahle sa ti toto podari je to uz pomerne trivialne vsetko, takze pouzijes vsetky programy z rodiny air (airdump, crack, play) a dostat sa k vytuzenemu handshake nie je tazke a potom pride zaverecna faza ziskania hesla z wifi siete.
Kedze zaver je prave tym velkym tajomstvom nebudem ho tu prezradzat, kedze pockame na tu tvoju vyplatu a to ako sa rozhodnes;o).

Iba trochu poopravím.
- Promiskuitný režim je to, kedy karta registruje aj frejmy, ktoré niesú určené pre moju stanicu. Tu je ale problém so šifrovacím kľúčom, pretože každé AID (association ID) má vygenerovaný iný kľúč, ktorý navyše rotuje. Našťastie pre niektoré veci to nieje potrebné.
- Aby tie hackovacie programy fungovali je potrebné aby driver okrem promiskuitného režimu mal podporu aj pre RFMonTX režim. To je vysielanie v monitor mode. Klasický monitor mód väčšiny driverov túto vec nemá vôbec naprogramovanú a niektoré drivery nemajú ani podporu monitor módu.

Ak by existoval driver s podporou RFMonTX, tak by nebolo treba používať Kali a tie hackovacie appky by fungovali aj v normálnom distre napríklad Fedora, Ubuntu. Mne to napríklad na Fedore funguje, ale ja som si driver upravil tak, aby to fungovalo.

Vdaka za poopravanie, teraz si dovolim ja teba.
Kali nie je vobec nutne pouzivat, pretoze rovnaky postup mozem pouzit aj v klasickom distre napriklad Debiane.
Kali ma jedinu vyhodu, ze zozbieral uz dopredu software, ktory budem potrebovat, napriklad rodinu air*-ng, pripadne je tam vygenerovany uz mensi wordlist, alebo je tam JTR na jeho vygenerovanie a pod. Takisto ma uz v jadre kopec ovladacov na vsemozne wifi karty, takze vacsinou nemusim svoju kartu pracne hladat.
Kali sa imho na wifi moc nehodi, skor je lepsi pre klasicke vulnerabilities na smb a podobnych protokoloch, ale aj to sa hodi skor na starsie nezaplatovane distra (XP, Win7 a pod). Ako na ucenie je to ok, ale do praxe nie moc pouzitelne.
Navyse ako som povedal tak vsetky hackovacie videa na YT su pocheatovane a maloktory autor to tam spomina...vacsinou maju len bombasticky nazov ako hackol 3 siete do 5min a pod.

jj, je to tak ako píšeš. Rodinu air*-ng je možné dostať snáď na akékoľvek distro. Je to bežne v repozitároch. Hackovacie videa na YT som ešte nepozeral. Nemám potrebu, pretože to robím inak ako väčšina rýchlo kvasených hackerov. Najprv sa naučím teóriu ako to funguje a potom si to overujem nástrojmi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru