Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čtečka audioknih/ebooků pro špatně vidícího dědu

- Pocketbook není špatný, ale zrovna model 622 bych nevolil když PB nabízí podstatně lepší a novější řešení.
- Jednak proto, mimo to že vyšla skoro před 10 lety, a že novou už asi nesežene (u použitých je to trochu hazard) výrobce již neposkytuje podporu, nemá podsvícení a má osazenou ještě starou obrazovku typu Pearl která byla již před lety nahrazena typem "HD Carta + nadsvícení SmartLight".

- TTS, funkce která se může vždy hodit vyžadována nebyla, i když se z toho tady pomalu dělá pravidlo, na které existují určitě lepší alternativy.
Mobil a čtení knih pro takového člověka je snad skoro až nemožné, ovšem pro audio knihy + Bluetooth by to bylo zcela dostačující.
* Jinak co si budeme říkat integrované TTS u těchto čteček nebo PICO u čteček OS Android stoji stejně za h***. Co ujde tak je Zuzana a Iveta z Voix TTS Vocalizer které umi i interpunkční znaménka, a rozenají '?' nebo '!' etc ve větách čímž četba není tak monotónní.
Na IOS je vyborný software https://www.voicedream.com/reader/, ovšem verze pro zarizeni Android je jen osekaná verze IOS která nabízí podstatně více nastavení. Na android existuji aplikace zdrama se stejným nebo i lepším výsledkem jako Voice Aloud Reader a spousta dalších.

- Viděl jsem lidi se špatným zrakem číst i na klasických kapesních "6", ale jako minimum bych člověku kterému se degraduje zrak doporučil minimálně "7.8" která dokáže při použití většího fontu zobrazit na obrazovce více textu jako když jsme u toho Pocketbook u modelu [Inkpad 3] /740 (mimo to že nezanechává otisky prstů na obrazovce, umí číst audioknihy a formáty audio, má výborně zpracovanou funkci reflow která se hodí hlavně u skenovaných knih či PDF).
Nebo nový skoro "11" palcový [Inkpad X] s E INK CARTA MOBIUS (Inkpad X YouTube) ovšem cena je vůči konkurenci přemrštěná kde za stejnou cenu může mít kompletní zařízení Note od výrobce BOOX/Onyx (nebo likebook Mimas při preferencí mechanických tlačítek) s OS Android a možností instalaci aplikací z Google Play store ať pro TSS, tak audio nebo čtečku knih i když přechází třeba z Kindle nebo Kobo může nainstalovat jejich klienta pokračovat ve své četbě.

PS: U toho zařízení Likebook Mimas jsem hlavně ocenil mechanické tlačítka, ovšem v době kdy jsem ji mohl použít nebyl jeho SW zrovna nějak dobře optimizovany. Podsvícení obrazovky je ovšem na její velikost velmi dobře rovnoměrné což byl u prvních modelů s tak velkou obrazovkou technický oříšek.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny