Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak otevřít a okopírovat soubory z externího HDD s GPT formátem?

Já bych v takovém případě doporučoval udělat si bitovou kopii (1 TB se snad na současné disky v pohodě vleze, ke kopírování se snad dá použít nějaký live linux, jen teď nevím jak se chová k chybným sektorům, jestli na tom nezkolabuje, jiný zádrhel v tom neni) a veškeré pokusy dělat až na ní. On (zejména) windows je nevyzpytatelný a v dobré víře (nebo zlomyslnosti) něco někde přepíše a je problém ještě větší.
V žádném případě bych přímo na disku nic nepřepisoval, je škoda že disky nemají nejaký write protect přepínač.
Ale hlavně musí počítač vidět disk správně (Musí souhlasit jméno, typ (prostě to, co je na disku napsané) a velikost, že se bude hlásit jako SCSI a ne SATA je jedno (to je typické pro usb adaptéry); pokud bude jméno zkomolené, ze to je indikátor toho, že něco neni v pořádku, stejně pokud nesouhlasí velikost, to svědčí o tom, že se počítač s diskem nedomluvili ani na tom, co je zač, v takovém případě bych pochyboval o možnosti přečíst data). To že počítač vidí disk blbě může být klidně tím adaptérem na SATA nebo spíš tím, že se nedomluví přes USB (nevím proč, stávalo se mi, že některé konektory nebo kabely způsobovaly takové problémy, už jsem to snad eliminoval; v takových případech viděli buď nesmyslnou velikost nebo oddíly RAW, nebo kolabovaly po chvíli čtení (zápisu) disku, přitom disky byly v pořádku).
Na tu image bych pustil GetDataBack, ale to proto, že ho mám koupený, ale i trial ukáže aspoň co vidí (souborové systémy a soubory) i když nic neobnoví. Taky by se na ni dal pustit linux (radši bych ale udělal kopii té kopie než abych se spoléhat na připojení readonly). Ono je lepší zanést si (možná dočasně) disk několika terabajty než si něco zbytečně smazat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny