Předmět Autor Datum
Dat do niekomu kto sa tomu rozumie. Na disk nesahat, nechat ho vypnuty, dufam, ze si nanho uz nieco…
fleg 17.10.2020 10:47
fleg
Recovery SW, free Recuva a potom spol. plateného SW. https://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Nuda 17.10.2020 10:47
Nuda
Nejsi první, kdo chce obnovit data. Jestli chceš radu , nebuď líný a hledej.
host 17.10.2020 10:49
host
testdisk. má dost nepřátelské ovládání, ale je dobrý.
lední brtník 17.10.2020 14:03
lední brtník
Přestan lovit ryby a porad prosím...
majklis 17.10.2020 14:41
majklis
dej to někomu, kdo ten testdisk umí spustit a už ho aspoň jednou viděl. nuda ti dal výše odkaz.
lední brtník 17.10.2020 15:01
lední brtník
Test disk je dobrý, ale to ovládání je šílené. V zásadě musí člověk tomu aspoň trochu rozumnět, jina…
ml1 23.10.2020 11:26
ml1
Když provedete rychlý formát nebo plný formát, data se ve skutečnosti neodstraní z pevného disku. Mí…
LittleJay 23.10.2020 10:23
LittleJay
Zapomněl jsi dodat, že zdarma je pouze stažení toho softu... poslední
Jan Fiala 23.10.2020 12:41
Jan Fiala

Test disk je dobrý, ale to ovládání je šílené. V zásadě musí člověk tomu aspoň trochu rozumnět, jinak je bez šance. Navíc má tendenci zapisovat na původní disk, což neni úplně nejlepší nápad (dá se tím sice disk obnovit aniž by bylo potřeba extra místo, ale i totálně pohnojit).
Jinak v této situaci má velkou šanci GDB ( http://www.runtime.org/gdb.htm ), ale je otázkou, jestli tazateli stojí za to těch cca 2200 korun (je to tuším $ nebo €79) za licenci. Testdisk je zadarmo.
Osobně bych doporučoval udělat si bitovou kopii toho postiženého disku a veškeré experimenty dělat až na ní nebo na její kopii, aby bylo k čemu se vrátit (testdisk sice s kopií disku pracovat neumí (alespoň verze co jsem zkoušel což zase nějaký ten rok bude a vývoj jde kupředu), ale když se nějakým programem (používám imdisk) připojí jako disk, pak s tím nemá problém). I kdyby se na ty pokusy měl koupit další disk, myslím že to za prevenci nevratné ztráty dat stojí (bude potřeba minimálně 2x tolik místa, než je velikost toho disku, jednou tolik na tu kopii a podruhé na extrahované soubory, a když přidám kopii kopie, tak už je to trojnásobek). A ještě takový detail, je dobré mít u sebe kus papíru a postup si poznamenávat.
Ještě takové poučení pro příště, nenahraditelná data (tj. třeba právě fotky) je pro podobné případy dobré mít ve více exemplářích. Osobně kopíruju fotky na dva externí disky a před smazáním z karty vypaluju na optické médium (opět dvojmo). Než data z karty smažu, porovnám jejich shodu se všemi kopiemi. Je to hodně časově náročné, ale jak se říká, práce kvapná...

Když provedete rychlý formát nebo plný formát, data se ve skutečnosti neodstraní z pevného disku. Místo toho je odstraněn index všech dat a všechny sektory na pevném disku jsou označeny jako přepsané; včetně sektoru, ve kterém jsou umístěny soubory, které chcete obnovit. Pokud jste v tomto okamžiku neuložili žádné soubory na pevný disk, který jste zformátovali, měli byste být technicky schopni obnovit všechny soubory pomocí programu pro obnovu, jako je iBoysoft Data Zotavení.

https://iboysoft.com/data-recovery/free-data-recovery.html

Pokud jste na pevný disk uložili nové soubory, je možné, že byla přepsána některá odvětví, která obsahují data souborů, které chcete obnovit. Díky tomu je obnova „starých“ souborů obtížnější a bude možná nutné, abyste to nechali provést profesionálně. To může být docela drahé a neexistuje žádná záruka, že budou všechny soubory obnoveny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru