Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Který disk je odolnější?

mě se vytažení za chodu bez předchozího korektního odpojení nestává, teddy maximálně 3x za 10 let. pro flashky je to riskantní, ale už jsem tak dočasně přišel i o obsah hdd, dal se obnovit.

3.5" disk chápu jako spíš neodpojovací a nepřenášecí, sloužící jen jako skladiště dat, má velkou kapacitu i bez technologie smr. větší váha, vždy vyžaduje 2.kabel z napájecího adaptéru.
provedením může jít o zakrytovaný box, nebo o otevřený stojánek pro možnou výměnu disků.

k prohazování mezi 2 pc je použitelný jen 2.5" disk. buď levnější hdd, max 1tb. běžně se vyžívají vyřazené notebukové disky, které uživatel nahradil právě novým ssd.
nebo 2x dražší externí ssd jako lehčí a mnohem odolnější proti nárazům při denním přenášení.

každý typ má svoji výhodu a jinou nevýhodu (kapacita, cena, mobilnost), záleží na způsobu použití.

alternativou přenášení disku mezi 2 pc je přenášení souborů po raději gigabitové domácí síti. je třeba umět si nasdílet druhý pc - odkazem s celým příkazem nebo batkou.

pro pořádek:
citoval jsem z odpovědi na kterou reaguju. úvodní dotaz se zabýval hlavně odkazy na alzu kterou nemusím, teoriemi o pádu disků a nebylo z něj moc poznat jestli jde jen o zbytečný trolling. navíc ho při psaní odpovědi nevidím.

edit - WD My Book 4TB
pochopitelně jde o smr disk, 2x jsem tu psal že to jsou všechny 2.5" od 2tb výše. v tabulce není proto, že hotové boxy neudávají, co za disk je uvnitř.
navíc u výrobců wd a seagate jde s největší pravděpodobností o nativní usb disky bez sata rozhraní, což ztěžuje případnou opravu dat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny