Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak stahovat videa přímo podle zdroje

Používám poslední dobou yt-dlp (fork youtube-dl, nevím nakolik jde vlastní cestou, svého času řešil velmi pomalé (méně než reálný čas) stahování z youtube) a myslím, že i vimeo zvládá. Někdy nedávno jsem řešil sohu, to taky zvládá, ale bylo potřeba dostat odkaz na video (odkaz z adresního řádku nefungoval), což už nevím, jakou oklikou jsem vyřešil. Ale pokud něco nejde, tak to nijak neřeším, zase takovej maniak nejsem.

Jinak pokud jde o stahování připraveného seznamu (tj. zkopíruju si víc odkazů do souboru, abych nemusel pouštět pro každý zvlášť), tak na to je parametr -a filename, ten youtube-dl nemělo. Měl jsem na to dávkové soubory jak pro windows tak pro linux, ale to už neni potřeba.

Osobně mám radši příkazový řádek, takže oknovou verzi neznám. Ostatně napsat yt-dlp a vložit k tomu url ze schránky (v linuxu ctrl+shift+v ve windows podle momentálního nastavení (defaultně v desítkách a 2000 ctrl+v v ostatních přes menu-úpravy-vložit)) zvládne i cvičená opice. Nevím proč se všichni tolik toho příkazového řádku bojí, některé věci tam jsou daleko snažší, než se někde proklikávat okny.

1. Keep original files - v příkazové verzi parametr -k asi zbytečná volba, pokud konvertuje soubor přes ffmpeg, tak normálně původní soubory maže (zkuste dát a za chvíli máte na disku pěknej bordel, videa bez zvuku, zvuky bez videa, liší se to drobnou odchylkou někde na konci názvu, prostě doporučuju nezaškrtávat, pokud nemáte důvod chtít tyto datové proudy oddělené)
Ostatní neznám, tak můžu jen hádat
2. Extract audio from video file - extrahuje zvuk z videa (vzhledem k tomu, že při přítomnosti ffmpef stahuje ty proudy zvlášť a pak je slučuje, bylo by asi lepší použít -k)
3. Embed thumbnail in audio file - asi zabuduje do videa náhled
4. Add metadata to file - přidá metadata; měl jsem za to, že tohle dělá normálně

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny