Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s připojením velkokapacitní jednotky

Já teda bych si XP nerozkopával. Naposledy jsem takto naletěl s exfat. Vše šlo, jenom SD karta měla neznámý systém souborů. Tak jsem z mrkvosoftu stáhnul záplatu a výsledek: nejen že to nepomohlo, ale už nebyla vidět ani ta karta (předtím zformátovaná třeba na FAT32 byla vidět normálně, problém byl jen v tom oddílu).
Pokud je to jediný počítač, tak bych se o to pokoušel, ale jinak bych si prostě zapamatoval, že ho tento počítač nepřečte a nestrkal bych to do něj.
GPT se normálně používalo nad 2TB, i když lze takovou tabulku vytvořit i na menším disku (což se právě kvůli kompatibilitě běžně nedělalo).
Ta připomínka s napájením je taky dobrá, osobně preferuju disky s vlastním napájením, nejsou s nima takové problémy. Ale pokud se disk našel ve správci disků (se správným jméněm), tak v tom problém zřejmě nebude. Někdy jsme to v práci měřili u jednoho disku, podle ampérmetru si disk bral z portu 0.8 (ovšem na osciloskopu byly větší špičky) a zvládlo ho jen několik počítačů (oproti očekávání na tom byly lépe notebooky) a jinak se musel připojovat přes napájený hub, který si radši kolega rovnou dal k němu do pouzdra. Tohle bylo při startu na roztočení, jinak mu stačil daleko menší proud (0.2A během čtení jinak nějaká zanedbatelná hodnota). Měřil jsem to (s kolegou a hlavně na jeho popud) jen u toho jednoho disku, ale bude to podobné a možná dnešní disky jsou žravější (tím že USB3 dokáže dát víc, tak se na USB2 nebo USB1 ohled už nebere).
Ještě mě napadá jedno (z pohledu OS) nedestruktivní řešení a to zkusit nějaký live linux. Na počítač, kde jsou XP (a tedy je 10 nebo víc let starý) se asi bude shánět blbě, ale snad se ještě sehnat dá (například v mint17 se musela při startu zvolit položka něco jako start compatibility mode pak fungoval dobře jinak vytuhnul během startu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny