Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Lze na notebook s Ubuntu doinstalovat W 10

IMHO není důvod, proč by to jít nemělo, ale být tebou, tak nejdřív důkladně zazálohuju data (nebo ještě líp celý ten systém).

1) Já to dělal s čistýma systémama, takže jsem ztrátu dat neriskoval (a ani se nekonala)
2) Gentoo není Ubuntu, člověk ho instaluje mnohem doslovněji, zatímco Ubuntu (IMHO) na to má nějaký automatizmus, který se ti v některých okamžicích může (ale nemusí, nevím) plést pod nohy
3) Já docela dobře vím, co dělám a anglicky čtu léta plynule (a technické věci raději v anglickém originále a nikoli v českém, možná nepřesném, překladu)
4) jak píšu, přeložil jsem si vlastní kernel na míru tomu, kam jsem to instaloval - není to žádná magie, ale spousta začátečníků se takovýchto operací obává (nic ve zlém, každý někdy začínal a úspěchy i chybami se člověk učí)

Můj závěr je, že to skoro zcela jistě jde, ALE možná to nemusí být zas tak úplně jednoduché pro někoho, kdo angličtinou nevládne a nezná dobře svůj systém.

Takže pokud si to dobře zazálohuješ, tak to může být zajímavá a obzory rozšiřující zkušenost a je šance, že se ti to podaří bez problémů, ale stejně tak je možné, že se někde něco zvrtne a budeš to celé instalovat znovu (což s dobrýma zálohama je jen opruz a čas tomu věnovaný).

(Takže bych to neplánoval na neděli večer před pondělní prezentací pro sdůležitého zákazníka :-) Ale na druhou stranu to - i v případě neúspěchu - bude obohacující zkušenost).

A IMHO by to zcela jistě šlo - protože jsem něco velice podobného udělal na první dobrou a byla to má první zkušenost s UEFI :-D (a od té doby se UEFI už nebojím, ale naopak oceňuju, co s ním jde dělat a že to jde celkem jednoduše)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny