Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Funkční RAMky jen sólo, společně ne

Něco podobného jsem řešil. Dvě paměti (DDR2 původně 4x2GB ale 8 GB je pro 32 bitové windowsy na nic a nevím, proč tam byly), a fungovaly každá jen sólo, bylo úplně jedno ve kterém slotu. Jedna ano, obě ne (nemluvím o všech čtyřech). Alespoň ne, tak jak se měly zasunovat (aby fungoval dual chanel). Když jsem je dal přesně tak, jak by podle manuálu být neměly, fungovalo to (asi to bude mít nějaký dopad na výkon, ale to u tohodle počítače nehraje roli). Dvě fungují, víc ne. Ale pro 32-bit windows je to jedno a nic jiného na takový starý počítač dávat už nebudu.
Přitom sloty i paměti byly čisté, zrnko prachu bylo první co mě napadlo (ty sloty jsou tak drobné, že stačí stěží viditelné zrníčko prachu, aby narušilo kontakt).
Je to jeden z mých nejstarších počítačů, co je v provozu. Počítač předtím fungoval 10 let prakticky v režimu 24/7 (s nějakými přestávkami, nebylo to 365 dnů ročně), pak bylo potřeba přestěhovat nábytek a když jsem ho chtěl vrátit, tak jsem zjistil, že chybí asi centimetr, nevejde se. Převléknul jsem ho tedy do nového užšího case (pro takto staré počítače je to naštěstí levné, tím že se nepožaduje usb3 a podobné výdobytky; mironet tehdy měl možnost filtrování podle rozměrů, dneska bych musel položku po položce rozklikávat, to by mě fakt nebavilo, tehdy stačilo dát max šířku tuším 205 mm a dalo se vybírat), jsem si skoro jistý, že na paměti jsem nešahal.
Každopádně co mám zkušenosti, tak paměti jsou dost častou příčinou problémů.
Příčinu jsem neobjasnil (dual chanel jsem prostě obětoval, nepozoroval jsem nějaký propad výkonu), ale zdá se to být podobné, PC si taky vybírá kde se mu paměti líbí a kde ne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny