Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejsou posílat sms ani po výměně SIM karty, záhadné..

Operátor mi řekl, že s tímto se prý ještě nesetkal.. Na čísle od O2 mi nejdou posílat sms zprávy, a to ani když dám SIM do jiného telefonu(takže telefonem to není) řešili jsme nastavení, pak jsem jel přímo na pobočku, tam mi to pán zkontroloval, že je vše v pořádku, nabídl výměnu sim karty za 99Kč.. A s novou SIM to pořád nejde.. ani po 24 hodinách... jde jen volat.. Znova jsem sám procházel nastavení telefonu a SIM, není tam nic co by mělo vadit.. A v tom samém telefonu jiná SIM funguje... Řekli mi, že mi už nemůžou nijak pomoct, že se s tím ještě nesetkali.. Začali nabízet paušál a to už jsem měl dost... Já potřebuju vyřešit tohle, jaké jsou možnosti řešení, přejít s tím číslem k T-Mobile?? Nebo se dá ještě něco dělat?? Děkuji..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
S odborností personálu O2 mám opakovaně pouze špatné zkušenosti. (Nejstarší pocházejí ještě z dob, k…
gilhad 23.03.2022 15:56
gilhad
Gilhade, považuji si Vás. Díky za info. Z mých zkušeností po spoustě let boje s těmi neschopnými pev…
ST 23.03.2022 17:19
ST
S O2 jsem definitivně skončil, takže ani emaily na ně už nepotřebuju. S tím modemem to bylo trochu s…
gilhad 23.03.2022 17:36
gilhad
To jsou už dost technické záležitosti. Ty slečny na pobočkách tohle nejsou vůbec schopné pochopit an…
ST 23.03.2022 17:52
ST
Na pobočce jsem řešil, 1) že potřebuju USB modem s kartou, abych měl data a mohl lozit po netu kdeko…
gilhad 23.03.2022 20:05
gilhad
Tohle jsou jen těžko uvěřitelné životní příběhy. Nijak je nezpochybňuji. Takové zkušenosti má smysl… poslední
ST 23.03.2022 21:25
ST

S odborností personálu O2 mám opakovaně pouze špatné zkušenosti. (Nejstarší pocházejí ještě z dob, kdy si říkali Telecom a ostatní jim říkali Tele-Necronomicon. Pak se různě poslučovali a já po několika letech v domnění, že se něco zlepšilo se na ně s něčím obrátil a spálil se znova. A po několika dalších letech zas ... )

Posledně jsem tam kupoval modem s kartou pro datové připojení počítače k internetu (jako v lese, u rybníku, na cestách ... ) - takhle jsem to na prodejně specifikoval, oni mi tam nabídli pár možností, tak jsem jednu vzal.
Doma jsem to rozbalil, připojil, nefungovalo. Prošel jsem jejich webovou poradnu, vyzkoušel co šlo, nefungovalo. Zagooglil, vyzkoušel, nefungovalo. Modem se sice hlásil, ale data nechodila.
Zavolal jsem jejich helpdesk, vyzkoušel, co mi radili, nefungovalo. Volal jsem znova, radili něco jiného, nefungovalo, pak to zkoušeli házet na všechno možné na mé straně, ale chyba zjevně byla někde od USB konektoru dál na jejich straně.
Po týdnu telefonátů a pokusů a eskalací nakonec někdo na podpoře zjistil, že by to asi fungovalo líp, kdyby na té kartě v tom modemu byla povolená data, nikoli jen hlasové volání, ale že to neumí udělat. Bingo!

Tak jsem řekl, že o internet od nich už fakt nestojím a chci to vrátit a peníze zpět.

Začalo další kolo, kde mě posílali od čerta k ďáblu, tuhle zmršeninu, která od samého začátku neměla šanci fungovat nedokázali stornovat. Helpdesk po mě chtěl nějaké číslo z prodejny, na prodejně zase tvrdili, že mi to musí vystavit helpdesk, helpdesk zase, že prodejna, problém nesmírný.

Nakonec jsem zajel na tu prodejnu, že ať to tam vyřeší, oni, že potřebujou to číslo od helpdesku. Tak jsem jim řekl, ať tam zavolají a vyřídí si s nima, kdo mi to číslo má dát. Oni že na helpdesk nemůžou z prodejny volat. Tak jsem zavolal já, že mi na prodejně nabídli a prodali principiálně nefunkční balík "datový modem + karta s vypnutými daty" a teď to nechtějkí vzít zpátky bez nějakého čísla, co mi podle nich má vystavit helpdesk. Helpdesk samozřejmě, že mi to musí dát prodejna.
Já na to, že mi prodejna tvrdí, že helpdesk. Oni, že prodejna "se mýlí", tak jsem jim oznámil, že právě jsem to s prodejnoui řešil, že to nejsou v rámci firmy schopni vyřešit sami a tak že tedy používám vlastní telefon, když jejích telekomunikační firmě nefungují vnitřní linky. A že jim dám prodavače na ucho, ať si s ním teda vyřídí, kdo je v téhle firmě zodpovědný za vydání toho čísla , bez kterého to nejde dořešit, že já to celé kolečko zkouším už po čtvrté a pořád mě jen přeposílají tam a zpátky. A že by možná pomohlo, kdyby si uvědomili, že nejenže je tento rozhovor nahrávaný pro zkvalitnění jejich služeb, ale že hlavně stojím v jejich prodejně, mluvím nahlas a za mnou je fronta lidí, co tuhle telenovelu se zájmem poslouchají. A předal jsem telefon prodavačovi. Po krátkém rozhovoru mi telefon vrátíl a vystavil požadovaný papír na zrušení smlouvy a vrácení peněz. Zřejmě to najednou nějak šlo.

No, takže jsem odešel z prodejny já (s konečně vyřešeným problémem vrácení peněz), že si internet pořídím někde jinde, kde ví, co dělají. A taký odešla celá fronta, protože show skončila a asi si tam už nikdo z nich najednou nechtěl ani něco koupit, ani nechat něco poradit.

A protože to bylo už po kdoví kolikáté a stále se za ta léta nedokázali vzpamatovat a fungovat příčetně, tak jsem se zařekl, že už od nich nevezmu nikdy nic.

Gilhade, považuji si Vás. Díky za info. Z mých zkušeností po spoustě let boje s těmi neschopnými pevnými telemaniaky... Nikam nechodit. Nikam netelefonovat. Zdokumentovat a v písemné formě zaslat e-mailem. Když se dobře podíváme, tak zjistíme, že ti dobráci nás budou vláčet všude možně, ale nejsou ochotní přijímat a vyřizovat e-maily. Přitom e-mailová komunikace je jednoznačně prokazatelná a soudy uznávaná. Nejvíce se mi osvědčilo zjistit si interní e-mail na vedoucího provozovny, kam nechci jít. Upřímně, ta omladina sotva s maturitou musí prodat z akaždou cenu, i kdybyste jim tam měl umřít na padnutí vysílením. Takže rada zní - neztrácet s nimi čas a předávát vše e-mailem vedoucímu provozovny. Jim je úplně jedno, že Vás nesmyslně vláčí. Dokonce jim je jedno, že přijdou o zákazníka. Mají jediný úkol - prodat za každou cenu, hlavně aby to bylo výhodné pro ně, prostě totálně podojit. Reklamaci zasílám e-mailem k rukám vedoucího prodejny a žádám ho o předání záležitosti kompetentní osobě na centrále společnosti. Tudy vede cesta! Věřte mi...
Varoval jsem je celé roky, reklamoval, posílali techniky, s těmi už jsem si málem tykal. Technici mi nabízeli a vlastně požadovali, abych jim volal "soukromě". Víte proč? Protože technici jediní se zpovídali za nefunkčnost služeb a jejich ostatní kolegové se mi smáli do očí. Ten pofidérní pobočkový předvoj je běžně lákán na mzdy 40k až nekonečno. Ti nás mají jen jako snadnou obět k vysátí. K dnešímu dni nemám s O2 žádný vztah a žiju spokojeně i bez jejich neschopností. Vytrvale zastupuji jejich klienty na základě plné moci a bojuji za ně. Mám to jako sport a dovedně využívám v minulosti nabytých zkušeností.

S O2 jsem definitivně skončil, takže ani emaily na ně už nepotřebuju. S tím modemem to bylo trochu speciální tím, že jsem ho potřeboval používat na Linuxu a předtím jsem to nezkoušel.

Ono je to principiálně jedno, protože USB protokol je definovaný dost jasně a mě se s modemem dařilo komunikovat (komunikaci jsem viděl a vše šlo předpokládaným způsobem až do zalogování, kde to spadlo - teď už vím, že to spadlo, protože tarif bez dat), ale nebyl jsem si jistý, jestli tam nemají nějaké další zádrhele jako nestandardní AT příkazy, nebo potřebu ještě něco inicializovat při navazování spojení. Proto jsem to řešil s jejich podporou a proto jsem se nakonec dostal k informaci (po týdnu! všemožných výmluv) že data nejdou protože nejsou povolená.

Sakra, když si uživatel stěžuje, že jde všechno, jen nejdou data, tak se snad podívám, jestli je třeba nevyčerpal, nebo je nemá zakázaná ... ne, tam jsem měl kdovíkolik hovorů s helpdeskem a techniky, než někoho napadlo se podívat, zda mi ta data vůbec můžou z jejich strany chodit ... přitom teleonní číslo té karty a číslo smlouvy chtěli POKAŽDÉ a v té smlouvě to muselo být na PRVNÍ stránce!

To jsou už dost technické záležitosti. Ty slečny na pobočkách tohle nejsou vůbec schopné pochopit ani řešit. To jsou usměvavé zapisovatelky do systému. Dříve jsem jim to diktoval. Jedna z nejhorších zkušeností byla, že jsem se s vedoucím pobočky dohadoval (přel) skoro dvě hodiny. Tvrdil mi, že on má pravdu, protože tam pracuje dlouho. Prý můj požadavek není realizovatelný. Nakonec jsem ho donutil, aby zkontaktoval technické odd. Po dvou hodinách se ukázalo, že můj požadavek je oprávněný, realizovatelný a odcházel jsem s tím, že vše funguje jak má. Pak jsem ještě poslal stížnost na toho vedoucího, záměrně jsem to poslal e-mailem jemu, včetně žádosti, aby to poslal kompetentnímu manažerovi. Taky jim dělám to, že lidem zapsaným v OR posílám doporučené dopisy s dodejkou. Pak je to získání autogramu vs ignorace zákazníka. Často doporučené dopisy vůbec nepřebírají. Jejich ignorace lze dovedně využít ve svůj prospěch. Fakt je, že vždycky to zaplatili do posledního haléře, včetně oprávněných nároků. Za blbost se platí...

Na pobočce jsem řešil,
1) že potřebuju USB modem s kartou, abych měl data a mohl lozit po netu kdekoliv
a pak až
2) že to co mi nabídli vracím a chci peníze zpět, (protože to nemá data a nabídli mi principiálně nefukční nesmysl ) - nerozporovali, že mi mají vrátit peníze, natož proč, ale nebyli to schopní vyřešit (a slečny tam taky neměli)
---
Technické věci jsem řešil s helpdeskem a pak odborníkama, na které mě postupně předávali. A začínal jsem s tím, že jsem se podle postupu na jejich stránkách dostal až k přihlašování do systému, ale data mi to odmítá posílat (a přijímat). A nakonec se ukázalo, že chyba byla v nastavení jejich systému, že data byla zakázána (čili v kombinaci služby a nabídnutého HW ( který sám o sobě dělal to co dělat měl ) ) - což mi na prodejně vůbec neměli nabídnout a z popisu na faktuře, ani součástkách to nijak přímo nevyplývalo (tam bylo jméno tarifu, ale nikoli parametry).
---
Když se bavím s poskytovatelem pevného připojení, tak stačí říct jméno a adresu, smlouvu si najdou obratem a její parametry tam mají a pak řešíme, kde je výpadek, nebo jiný zdroj problému (například že někdo pro ty tři ulice tady jim zarušil spojení, takže to jde jak když to nejde a už to řeší a na místo jedou technici, aby ho odstřihli, nebo opravili). Prostě nebe a dudy.
(Typicky: "Máte číslo smlouvy?" "ne, ale jmenuju se Gilhad a bydlím na této adrese", "Jo, už to tu mám, máte tu linku tolik a tolik plus pevnou IP, sedí?" "Ano, ale teď mi tu leze jen tolikhle na tenhle server ...", "To je fakt málo, ale tady v detailech vidím, že ve vaší oblasti ..." nebo tak něco)
Prostě zavolá zákazník, mají data, ověří si co potřebujou, když jsem první (nebo jeden z prvních), tak mě od nich zkusí propingat, ví, kolik mi tam zrovna leze dat, když neví, co se děje, tak to řeknou a ať zavolám zítra, pokud to ještě nepůjde a zítra už to jde, nebo nejde, ale ví co se stalo a kdy to asi tak opraví (jako když tu kopáči překopli kabel).
ne jako u Oě, kde týden několikrát denně volám, než zjistí že mi data nejedou, protože tenhle jejich tarif žádná nemá.

Tohle jsou jen těžko uvěřitelné životní příběhy. Nijak je nezpochybňuji. Takové zkušenosti má smysl sepsat a směřovat na tématicky zaměřené až odbornější servery. Snad na mobilmania by to zveřejnili. U tohoto operátora mě kdysi zaujalo, že zákazníkovi naúčtují technické konzultace. Proto vše zadávám výhradně jakoreklamaci. Tu musí příjmout. Doručením písemného sdělení ve formě e-mailu k rukám vedoucího pobočky je to směroplatné a tím dnem je to považováno za doručené na straně jejich společnosti. Jak rychle si to mezi sebou popředávají, jak schopně a rychle najdou člověka schopného a kompetentního vyřešit danou záležitost, to už je jejich boj.
V uvedeném případě mělo smysl odstoupit od smlouvy z důvodu, že daná služba nefunguje ve smyslu, pro který byla zřízena. Podle OZ je právo na odstoupení do šesti měsíců od pořízení. Více by snad někdo poradil vedle v právní poradně. Reklamacemi a běháním po pobočkách se člověk jen vysiluje. Marná ztráta životního času. Tyhle stavy řeším nekopromisně výpovědí smlouvy. Ve výše uvedeném případě bych zvolil odstoupení od smlouvy. To jediné je přiměje ke zcela jinému postoji a hledání rychlého řešení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru