Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení typu snímků ve videu

dělají to dobře

To bych tak úplně jistě netvrdil, mě naopak přišlo, že je dělaji hloupě (ne ve střihu, ale někde mezi střihy, respektive střih vychází přesně mezi ně), ale nezdálo se, že by to něčemu moc vadilo, kromě toho, když chce člověk to video useknout a je omezený právě na klíčové snímky, které jsou v blbých místech.
Už jsem se tím dlouho nezabýval, tak nevím, jak vysílá televize teď, ale v T1 byly klíčové snímky dvakrát za sekundu (po 12-13 snímcích) a předěl mezi scénami byl přesně uprostřed, takže se při střihu musel volit nějaký kompromis, většinou se to muselo vyzkoušet co vyjde líp (střih podle klíčových snímků byl naštěstí velmi rychlý, takže žádný problém). Jak je to v T2 netušim, to jsem ještě nepitval, on ten střihový program, co jsem používal na T1 to taky zvládá, ale je to střílení naslepo, protože kontejner zvládne, detekuje bloky (tedy klíčové snímky) ale nedekóduje je, takže je to bez náhledu, ale ne nereálné. Několikrát jsem použil DVDstyler, ten s T2 pracuje o hodně pomalejc než s T1, ale je to s náhledem a neni tam omezení na klíčové snímky. Video pak z principu musí projít rekompresí (h265->h262; z T1 šlo dát direct stream copy, to z T2 nejde ani na blu-ray (očekává h264)), takže je to víceméně jedno.

Ale ve výsledku bych polohu klíčových snímků opravdu neřešil, nechť si to kódér udělá podle sebe, možná chuck noris a několik dalších expertů by dosáhlo lepšího výsledku než automat, takže bych to na tom automatu nechal. Navíc pochybuju, že by kdokoliv v přehrávaném videu rozpoznal rozdíl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny