Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení typu snímků ve videu

Zdravím,
dá se ve videu nastavit GOP M=4, N=24 s tím, aby vždy podle záběru (pokud je záběr to, že je kamera z jedné strany a hned na to je kamera z jiné strany), aby tam byly detekovány záběry ve videu a vždy první snímek záběru byl ten klíčový I-snímek a aby první N záběru byla 27 a když na konci záběru vyjde počet snímků mezi 24 a 48, tak se to vezme do jednoho N a poslední snímek v záběru by pokaždé byl P-snímkem a za ním je I-snímek? Základní schéma je IBBBPBBBPBBBPBBBPBBBPBBBP. Posílám ještě na to vzorek ze Skylink sat-streamu na projetí typu snímků v Avidemuxu: vlc-record-2022-05-08-18h59m04s-Dvojka HD-
Ještě část výpisu z MediaInfa příloze.
Snad to hodně napoví, co mám s tím na mysli. Jestli se dá nastavit nastavit stejné schéma GOP snímků jako je ve zdrojovém videu. Jinak je to seriál Yakari V (8) - Vojna medzi lovcami. Jinak začátek dílu jsem si našel a chtěl bych GOP po konvertu na Top Field First Interlaced zpracovat na dummy sattv record. Děkuji.

Aleš Fiala

Předmět Autor Datum
To je pokračování předchozího dotazu? https://pc.poradna.net/questions/3141218-zmena-i-snimku-b-snim…
IQ37 23.05.2022 22:22
IQ37
Ano, chtěl bych jenom vědět, jak se dá nastavit struktura GOP podle tohoto záznamu ze satelitu. Jsou…
AlešFiala 23.05.2022 23:19
AlešFiala
Nechápu, co vůbec řešíš a proč. Klíčeové snímky si dělají samy kodéry videa a dělají to dobře. Podle…
Rce 24.05.2022 01:06
Rce
Potřebuju jenom udělat stejnou strukturu GOP u tohoto videa: [url=https://1drv.ms/u/s!Aq8CPwMEeJyUrg…
AlešFiala 24.05.2022 10:52
AlešFiala
No ale proč, co ti to přinese?
Wikan 24.05.2022 10:53
Wikan
Ten odkaz jsem blbě vložil YAKARI - Rýchly ako vietor (SK audio)_edit Přineslo by mi to na ten začát…
AlešFiala 24.05.2022 11:53
AlešFiala
tak to ano, to dava zmysel, tiez neznasam ked mam malo klicovych snimku na zaciatku videa.
fallon (nereg.) 24.05.2022 11:56
fallon (nereg.)
dělají to dobře To bych tak úplně jistě netvrdil, mě naopak přišlo, že je dělaji hloupě (ne ve stři…
ml1 24.05.2022 13:40
ml1
Dělám profi pro televize. Kódování se provádí hardwarem ve vyslací části, je tam kdoví jaký program…
Rce 24.05.2022 22:12
Rce
Oprava: Nevšiml jsem si, že odpovídám někomu jinému, ale snad je tok mých myšlenek trošku srozumitel… poslední
Rce 25.05.2022 01:27
Rce

Ano, chtěl bych jenom vědět, jak se dá nastavit struktura GOP podle tohoto záznamu ze satelitu. Jsou tam dobře detekované začátky a konce záběrů. Dá se nastavit podle tohoto videa nastavit klíčový snímek na začátku každého záběru a pak dál jet podle struktury až do konce záběru? Nebo lze udělat klíčové snímky pouze v pravidelných intervalech? A je v tom záznamu striktní nebo uzavřené GOP? Nemám s tím moc žádné zkušenosti, proto se tady ptám abych se o tom něco dozvěděl a netrávil nad tímto problémem celé měsíce.

dělají to dobře

To bych tak úplně jistě netvrdil, mě naopak přišlo, že je dělaji hloupě (ne ve střihu, ale někde mezi střihy, respektive střih vychází přesně mezi ně), ale nezdálo se, že by to něčemu moc vadilo, kromě toho, když chce člověk to video useknout a je omezený právě na klíčové snímky, které jsou v blbých místech.
Už jsem se tím dlouho nezabýval, tak nevím, jak vysílá televize teď, ale v T1 byly klíčové snímky dvakrát za sekundu (po 12-13 snímcích) a předěl mezi scénami byl přesně uprostřed, takže se při střihu musel volit nějaký kompromis, většinou se to muselo vyzkoušet co vyjde líp (střih podle klíčových snímků byl naštěstí velmi rychlý, takže žádný problém). Jak je to v T2 netušim, to jsem ještě nepitval, on ten střihový program, co jsem používal na T1 to taky zvládá, ale je to střílení naslepo, protože kontejner zvládne, detekuje bloky (tedy klíčové snímky) ale nedekóduje je, takže je to bez náhledu, ale ne nereálné. Několikrát jsem použil DVDstyler, ten s T2 pracuje o hodně pomalejc než s T1, ale je to s náhledem a neni tam omezení na klíčové snímky. Video pak z principu musí projít rekompresí (h265->h262; z T1 šlo dát direct stream copy, to z T2 nejde ani na blu-ray (očekává h264)), takže je to víceméně jedno.

Ale ve výsledku bych polohu klíčových snímků opravdu neřešil, nechť si to kódér udělá podle sebe, možná chuck noris a několik dalších expertů by dosáhlo lepšího výsledku než automat, takže bych to na tom automatu nechal. Navíc pochybuju, že by kdokoliv v přehrávaném videu rozpoznal rozdíl.

Dělám profi pro televize. Kódování se provádí hardwarem ve vyslací části, je tam kdoví jaký program ve Firmware. Nehledej v tom žádnou vědu, prostě je to nastaveno aby si s tím poradil firmware televize.

Pro střih je srdečně jedno, kde ten klíčový snímek je. Stejně se to dopočítává programem. I když nařídíš nějakému kodeku kde ho má udělat, stejně do dopočítává, nemá kde ho vzít. To co chceš bys musel mít zdroj z analogového Betacamu, jako se odbavuje v televizi. Jakmile je to jednou zdigitalizované, je to vždy se ztrátou kvality. Nechápu stále, proč to řešíš, co IMHO vyřešit nelze.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru