Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co může způsobovat nefunkčnost monitoru?

Tak pro zajímavost a závěrem. Měl jsi pravdu, že to byl problém s tím napětím 3,3 V. Po podrobném zjištění propojení, jak na zdrojové, tak i řídící desce, jsem zjistil, že jde o napětí, které podmiňuje funkci podsvícení.
A dále jsem zjistil, že zdrojem tohoto napětí je řídící deska, na níž je obvod s IO, který z 13,5 V, při vedené ze zdrojové desky, toto napětí "redukuje" na ty 3,3 V a toto napětí jde zpět do desky zdrojové, na níž jsou pak obvody pro vlastní VN napájení podsvícení.
Při proměření toho obvodu 3,3 V na výstupu z té řídící descky jsem pak zjistil, že ten pin, na němž by mělo toto napětí být (a nebylo) je "na tvrdo" propojeno s GND (tedy ve zkratu). Čímž odpovídám na Tvou otázku. Ne absence, ale zkrat proti mínus.
No a nakonec, po připojení jiné podobné řídící desky, jež je dobrá a v kombinaci s vlastní dobrou zdrojovou deskou, dává na tomto pinu napětí 4 V, na zdrojovou desku tohoto vadného monitoru, jsem opět, na tomto pinu, nenaměřil potřebné napětí, čímž jsem zjistil, že je další závada i v obvodech napájení podsvícení, na zdrojové desce vadného monitoru.
Z čehož plyne závěr, že zàvada v obvodech napájení podsvícení na zdrojové desce, způsobila rovněž závadu v obvodu zdroje toho napětí 3,3 V na desce řídící.
Takže jsou vlastně vadné obě desky.
Na zdrojové jsem vyměnil (už dříve) všechny elity (i u napájení podsvícení) a pak zkontroloval, v rámci možností, ostatní běžné součástky na obou deskách (mimo IO). Na řídící desce jsem příčinu "zkratu", na tom pinu 3,3 V, nezjistil, zřejmě bude v příslušném IO. A na zdrojové desce jsem rovněž, příčinu závady, nebyl schopen zajistit.
Takže, vzhledem k těmto zjištěním a v podstatě nemožnosti opravy (závady v IO a v napájení podsvícení) jsem to přece jenom "vzdal" a vyhodnotil další bádání a opravu jako neefektivní a monitor tedy dosloužil. :-(

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny