Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vykopírovat ze složky pouze sudé soubory v Total Commander?

Musím vytrvat. Pro mne je to rutina. Skenuju knihy pro starého pána, který má pouhé zbytky zraku. On je nezmar. Vše si maximálně zvětšuje a stále čte. Nemám to srdce ho odmítnout. Zkoušel jsem ho přeorientovat na audioknihy, ale odmítá. On chce staré knihy... prostě vzpomínky...
Stařík si asi vzal do hlavy, že mě odrovná (i přes šlachy - silné a brožované jsou dost náročné). Ono totiž na rovném skle dobře ovládnout silnou knihu, to je docela fitko. U velmi silných knih už ani nepomáhá, že jsou vázané v pevné vazbě, kritický je sken prostředku. Za tu spoustu let musím říct, že jsem žádnou knihu nepoškodil. Vazba vždy vydržela. Lze to zvládnout s citem a šikovnýma rukama.

Ten OpticBook je parádní, ale drahý. Hned bych ho bral. Jsem zvyklý na velkou A3 multifunkci a musím s ní vydržet (A3 OpticBook by stál přes 40000 Kč). Opravuju to sám, jak jen to jde. Ovládám to nohou (samo-domo nášlap).
Proč jsou ty knižní skenery tak drahé? Chápu, že technologie něco stojí, ale za skoro 13k to snad musí obsahovat i výpalné pro OSA.
Kdyby z toho OpticBooku byly k dispozici výstupy skenů v 300, 400, 600 dpi, tak to rád kvalitativně porovnám s TIF výstupy z multifunkce.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny