Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak ověřit, že bitvoá záloha Windows proběhla úspěšně?

zvolil jsem složky k zálohování (Desktop, Documents, Hyper-V...)
Vytvořený VHXD se mi nedaří namountovat (je na síťovém úložišti)

horší podmínky k pokusu o obnovu si ani nedovedu představit.

1) systém s aplikacemi, se strukturou registrů a s rozdělením disků včetně bootloaderu zálohuju najednou do image-souboru a pak je obnovuju komplet. uživatel má v této záloze jen aktuální profil s nastavením (c:\users), ale nikdy ne data, která obvykle zabírají mnohem více místa než celý systém. systémový oddíl mívám do 100gb.
protože ukládat jakýsi komprimát přes síť občas selže, odkládám tuto zálohu nejdřív na druhý lokální oddíl / disk , tepve po skončení zálohy a zběžné kontrole (správná velikost) ji zkopíruju na síťový disk.
normálních zálohovacích (někdy zároveň klonovacích) programů je víc, jsou i free.

2) uživatelská data mám zásadně na druhém samostatném oddílu / disku. nikdy tato data necpu na jednu hromadu dohromady se systémem, tj. ani na plochu, tam patří leda zástupci. pokud mi to za to stojí, je systémový documents přesměrován na disk d:, jinak nevhodnou strukturu vymyšlenou microsoftem ignoruju.
uživatelské soubory z lokálního d: zálohuju na externí/síťový disk prostým kopírováním bez komprimace (xcopy / robocopy, co kdo preferuje), ať jsou okamžitě dostupné / prohlížitelné.

důvody ke dvojímu přístupu k záloze pc jsou jednoduché:
řádově rozdílné velikosti systému a dat, různě častá potřeba záloh systému a uživatelských dat, odlišný způsob (kompletní oddíl vs. "přírůstkové" zálohy), snadný párminutový přenos systému na nový disk.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny