Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno open-source alternatívne programy

Kolik z těch lidí rozumí programovému kódu a kolik jich šlo do zdrojáku a kontrolovalo to.

No, například třeba já. A spoustu věcí jsem i pomáhal řešit.

Pokud autor podlehne nějakému svodu, tak je to například velice snadno vidět a dohledatelné z rozdílů mezi verzemi (který je v případě opensource dostupný takřka automaticky, zatímco u closedsource prakticky nikdy).

U mě o přechodu na Linux rozhodla už dávno jeho filosofie a způsob práce, který mi přišel výrazně pohodlnější a lepší, než ten u Windows. Prostě dávám přednost tomu, když s patřičným oprávněním můžu na sebe vzít zodpovědnost a rozhodnout co a jak, a když programy obecně dělají to, co jim přikážu, nikoli co si myslí, že by to mohlo znamenat, kdybych nevěděl co dělám a co si vybírám. Navíc samozřejmě možnost velice snadno ty programy kombinovat a výhodně je propojovat.

(Například v nějaké takové poradně kdysi někdo řešil problém zpracování dat, že na tom už dělá týden, napsal podle návodů přez 300 řádků a pořad se to moc neblíží jeho představám ... já mu tam za čtvrt hodiny napsal kompletní řešení na jeden řádek, které to plně řešilo a nejvíc času mi na tom zabralo si udělat data pro testování ... to jsou přeně ty případy, kdy CLI rules)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny