Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký je rozdíl mezi Linuxem a Windows/ios?

No jo, pro linux jsem ještě psát ovladač nepotřeboval, jen pro Windows ...
Tady je právě rozdíl mezi náma - ty při instalaci budeš opravovat tak dlouho, až se k práci nedostaneš. Já si nainstaluju něco hned a pracuju, něco později, až se mi zachce, ale zatím mi to nikdy nezabralo nějakou významně delší dobu.
Zatím jsem s instalacema linuxu nenarazil, prostě nainstaluju systém a on chodí, nebo narazím na nějaký problém, vygooglím odpověď a pokračuju dál, nebo tam hodím starší, stabilní verzi. (A je celkem fuk, jestli je problém s nastavením sítě, rozdělením pevného disku, nebo něčím jiným, během celé instalace mám (kromě mnoha jiného) přístupný prohlížeč s internetem.
U Windows vždycky narazím na nějaké zbytečné problémy, jako že to chce vědět, jestli mám síť domácí, nebo firemní ... co mu je sakra po tom? A jaký v tom jako má být rozdíl? Na linuxu si jednoduše přidělím IP ručně, nebo o ni nechám požádát DHCP server (podle toho, co se mi zrovna hodí víc). A pokud bych snad pochyboval, tak si odpověď snadno a rychle vygooglím - myslíte, že mě Windows nechají? Ani omylem - koukej hádat, co myslíme touhle nejapnou otázkou...
A v podobném duchu se to nese dál a dál...

Takže Linux si nainstaluju a nastavím snadno a rychle sám.
U Windows je to problém ... jak si nastavím takovou základní pitomost, jako menu? V linuxu si zkopíruju ~/.fluxbox/menu na nový počítač/profil, případně si ho poladím v libovolném texťáku - a ve Windows?
Jak si zkopíruju nastavení editoru? ~/.vimrc a vymalováno.
Jak si nastavím oblíbené zkratky, makra, adresáře? ~/.bashrc
Klíče pro jiné počítače? ~/.ssh/
...
Jak to vlastně zkopíruju? Kdykoli během instalace, nebo později, prostě si to stáhnu z nějakého jiného počítače, nebo se z toho jiného přihlásím sem a nakopíruju to kam chci.
Když změním nějaké nastavení proti defaultu a chci po čase vědět kde, kdy, co a jak? Snadno vytáhnu z gitu.

A když mám těhle nastavení celkem dost a nechce se mi to pokaždé dělat ručně? Jednoduše si na to udělám instalační balíček. A na oblíbené programy taky, vždyť je to jen pár řádků a pak si všechno běžně používané nainstaluju jedním příkazem v aktuální verzi (nebo ve verzích, které si tam určím sám).

Prostě raději mám věci pod kontrolou a snadno a jednoduše nastavitelné, než doufat, že to za mě vyřeší MS způsobem, který mi snad alespoň neznemožní práci, protože ideálně to prostě nezvládne... Takže já mám celá ta léta systém, který je vyladěný na moje potřeby a RedMax má systém, který nakonec něco dělá nějak a víc ani chtít nemůže.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny