Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Wifi signál, přístup odepřen

No, naozaj len ako "Ekahau pro chudé (za 500Kč)." Tiež som si chcel urobiť spektrák z wifi karty a zistil som, že to nie je docela dosť možné. Aj keď som dokázal preprogramovať frekfenčný syntézator pre krok po 5 MHz, tak šírku kanálového filtra som nedokázal zmeniť, pretože je hardwarovo nastavená fixne na 20 MHz s možnosťou prepínania na 40 MHz a 80 MHz. Najmenšia šírka filtra je vždy 20 MHz. Keď wifi čip nastavený ako spektrák zistí energiu, tak označí celý 20 MHz kanál, že má nejakú intenzitu signálu, takže v skutočnosti nevieš čo to vysiela. Štyri 5 MHz kroky budú mať takmer rovnakú energiu a to aj vtedy keď tam vysiela bluetooth so šírkou 2 MHz. Pre spektrák sa používajú jednoduché bluetooth prijímače, ktoré dokážu krokovať po 1 MHz a šírku filtra majú 2 MHz.

Dokonca je to tak, že čím zložitejší čip, tým menej špecifických vecí je možné nastavovať. Pre zabezpečenie čo najmenšieho ovlivňovania od iných zdrojov signálu používajú wifi čipy rôzne detektory energie. Čím novšia generácia čipov, tým sa viac sprísňujú požiadavky pre detektor. Je to nastavené tak, že detekujú len signál modulovaný na nosnej aj keď treshold je možné meniť. To znamená, že signály, ktoré niesú plne kvalifikované (nemajú správnu moduláciu) si nevšímajú. Zhoršuje to len pomery SNR, pretože iné signály chápu ako šum.

Jedná sa o mikroprogramovanú procedúru CCA (Clear Channel Assessment - Odhad voľného kanálu), ktorá blokuje vysielacu časť keď rozpozná energiu na kanále. Z pohľadu zabezpečenia vysokej spoľahlivosti je práve vhodné aby CCA nereagovalo na iné zdroje signálu než na tie, pre ktoré je čip konštruovaný. Inak povedané vysiela to aj vtedy keď je prítomný na kanále iný zdroj signálu ako je wifi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny