Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Excel - vytvořit upozornění barevnou buňkou

Posielam nástrel riešenia bez pomocných buniek, s využitím maticových vzorcov.
Vzhľadom na odkazovanie sa z vyhodnocovacej tabuľky na hárky jednotlivých strojov pomocou vzorca je vhodné hárky nazvať presne tak, ako sú uvedené vo vyhodnocovacej tabuľke.
Takže pokiaľ je vo vyhodnocovacej tabuľke inventárne číslo 45 a popis stroja Terex TL 70, tak v zmysle Tvojho systému označovania hárkov je potrebné aby si hárok nazval presne šablonou: "inv.č.-popis" vrátane medzier!
Tabuľku prvého stroja som upravil tak, aby si si mohol odskúšať zmenu semaforu na základe zadania posledného servisu.
Pochopil som to tak, že sa zadáva počet odpracovaných hodín a Mth je vypočítavané. Máš tam teda doplnený príslušný vzorec...
Vyhodnocovacia tabuľka je uzamknutá, prístupné sú len bunky stĺpca A, B a G. Ostatné sa vypočítava samé.
Uzamknutie je bez hesla, takže si to vieš odomknúť.
Bunka G4 má nastavené overovanie dát, nedovolí zadať menšiu alebo rovnú hodnotu, ako je prvá uvedená hodnota Mth, nebolo by totiž na základe čoho vyhodnocovať a vrátilo by chybu.
Nie je to ešte definitívum, pretože mám pocit, že niektoré časti vzorca sú nadbytočné a šlo by to aj zjednodušiť a preto som ešte neriešil:
- aby si vyhodnocovacia tabuľka sama zistila prešetrovaný rozsah a nemusel by si prednastavovať pole od 3. po 100. riadok
- otázku zadania presného počtu Mth pri výkone servisu. Mám však za to, že to musí byť vždy presná uvedená hodnota (do bunky G4 sa zadá presná hodnota ako je v tabuľke stroja, veď predsa do servisu ide stroj po uvedených Mth, ty však uvádzaš servis po 7 150 h avšak v tabuľke táto hodnota nie je... Prečo sa hodnota Mth neuvedie v čase odovzdania do servisu? Týmpádom aj prvá uvedená hodnota odpracovaných hodín nie je od servisu ale od posledného záznamu, čo je divné... Správna truhlikova poznámka je, že prenos žiadnych hodín by sa nemal vykonávať, počítať čas do nového servisu je predsa potrebné počítať od nuly od okamihu prevádzky po vykonaní servisu...)

P.S. Ak som to všetko dobre pochopil :-p
A pravdepodobne budú nevyplnené bunky (tankovanie bez uvedeného výkonu) robiť problém...

Zlom z červenej na oranžovú nastáva pri zadanej revízii medzi presnými uvedenými hodnotami: 7 164 (č) a 7 174 (or)
Zlom z oranžovej na žltú nastáva pri zadanej revízii medzi presnými uvedenými hodnotami: 7 194 (or) a 7 204 (ž)
Zlom zo žltej na neoznačenú nastáva pri zadanej revízii medzi presnými uvedenými hodnotami: 7 244 (ž) a 7 254 (bez)
(v zmysle nasčítavaných hodnôt prevádzky a ich príslušnosti do intervalov farieb)
Pokiaľ sa zadá totožná hodnota Mth revízie s uvedenou hodnotou, do Mth sa započítava aj príslušný riadok, pokiaľ sa zadá hodnota revízie iná, než uvedená v tabuľke, nasčítavajú sa hodnoty prevádzky od riadku nasledujúceho po revízii.
(Mám tam chybičku - hranica je napr 481 ale započítava už aj akúkoľvek hodnotu nad 480 - zabudol som počítať s desatinnými hodnotami v nastavení podmieneného formátovania)
Ako vidno, je potrebné ujasniť, ako je to so stavom výkonu v okamihu revízie a pod. Z uvedeného dôvodu je môj návrh len uvedením princípu, ako sa na to dá ísť...
Hárky ostatných strojov (neobmedzene) a ich naviazanie na vyhodnocovaciu tabuľku sú analogické.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny